"Okruženje nije bilo bezbedno za nju i decu": Oglasio se Centar za socijalni rad povodom ubistva majke petoro dece u Jagodini 1Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Okruženje u kome se nalazila ubijena A. K, majka petore dece iz Jagodine, nije bilo bezbedno za nju i njenu decu, saopšteno je iz Centra za socijalni rad u Jagodini povodom slučaja ubistva koje se pre tri dana desilo u ovom gradu.

Iz Centra ističu da je u poslednjih mesec dana postupano u vezi sa predmetom poveravanja dece nakon prekida bračne zajednice ubijene i supruga D. K.

Kako navode u Centru, bili su upućeni da je ubijena A. K. započela emotivnu vezu sa B. M. koji je sada osumnjičen za njeno ubistvo i zbog toga je i uhapšen.

– Stručni saradnik Centra koji je radio na ovom predmetu procenio je da stariju decu treba poveriti ocu, a mlađu staviti pod starateljstvo babe po majci, budući da je procenjeno da okruženje u kome se nalazila A. K. nije bezbedno za nju i decu, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad.

Žrtva je ipak, navodi se, najmlađe dete povela sa sobom, na šta je reagovao psiholog Centra i naložio majci, pod pretnjom policije, da dete vrati babi, što je ona i učinila.

Ovakvom pravovremenom reakcijom i ispravnom stručnom procenom psihologa obezbeđeno je sigurno okruženje za najmlađe dete, kažu u Centru za socijalni rad Jagodina.

Da podsetimo, zaštitnik građana je juče po svojoj inicijativi pokrenuo postupak zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini.

On od Centra traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije da li su ubijena žena i njen vanbračni partner bili u njihovoj evidenciji, da li je bilo prijave nasilja i da li su one razmatrane.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova zaštitnik traži da mu pošalju detaljan izveštaj o postupanju u ovom slučaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari