Okružni sud u Požarevcu oslobodio je odgovornosti Milicu Gajić, suprugu Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SRJ, koja je presudom Opštinskog suda morala da plati odštetu od 300.000 dinara bivšem „otporašu“ Zoranu Milovanoviću.

Osim što je preinačilo prvostepenu presudu sudije Darinke Jorgovanović, Okružni sud je naložio da Milovanović plati Gajićevoj 163.800 dinara, u roku od osam dana, na ime sudskih troškova.

Milovanović je Gajićevu tužio zbog izjava objavljenih u „Nedeljnom telegrafu“ 15. avgusta 2001. godine, u kojima je tvrdila da je on izmislio da mu je Marko pretio motornom testerom u diskoteci „Madona“, u martu 2000. godine i da je njegov lekarski izveštaj o povredama nabavljen preko poznanstava, pošto mu je majka radila kao medicinska sestra u bolnici.

U obrazloženju presude Okružnog suda, navedeno je da je žalba Gajićeve na prvostepenu presudu osnovana, i da je ona o kritičnom događaju iznela samo svoj vrednosi sud, koji ne podleže bilo kakvoj sankciji. „Ogorčen sam zbog ovakve presude i smatram je skandaloznom. Osim toga, imam saznanja da je žalba na prvostepenu presudu uložena tek pošto je istekao zakonski rok za njeno podnošenje“, rekao je Milovanović. Zbog istih izjava u „Nedeljnom telegrafu“, Gajićevu je tužila i majka Milovanovića. Međutim, ona je uspela da dobije ovaj spor, za razliku od svog sina, iako se radi o istovetnim razlozima parnice.

Nakon procesa okončanog u decembru 2007. godine, Gajićeva Zoranovoj majci mora da plati 300.000 dinara, što danas, uz zateznu kamatu, iznosi najmanje dvostruko više. Pošto ona ovu sumu nije uplatila u zakonskom roku, u februaru je izvršen popis njene pokretne imovine, radi prodaje na licitaciji. „Moja majka je dobila spor, ali šta to vredi kad prinudna prodaja do danas nije obavljena. Čak i da dođe do nje, verujem da nijedna stvar neće biti prodata, jer su veštačenjem polovne stvari procenjene kao nove. Sve ovo ukazuje na činjenicu da je Gajićeva i dalje zaštićena u ovoj državi i njenom pravosudnom sistemu, baš kao i njen suprug Marko Milošević i svekrva Mirjana Marković“, rekao je Milovanović. Zbog oslobađajuće presude Okružnog suda, on je najavio da će tražiti reviziju postupka od Vrhovnog suda, a obratiće se i ministarki pravde Snežani Malović i državnom sekretaru Slobodanu Homenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari