Olenik: Sramotno ćutanje države na probleme u Linglongu 1Foto: ZZV

Koalicija „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ saopštila je da smatra da je ćutanje države po pitanju izuzetno lošeg tretmana radnika u kineskoj fabrici „Ling-long“ u Zrenjaninu nedopustivo i sramotno.

Kako kažu, već duže vreme svedoci smo informacija o nezakonitom, ali i protivustavnom, odnosu prema radnicima ove kineske fabrike.

„Govori se o nehumanim uslovima boravka u firmi, neljudskim uslovima rada i drastičnim kršenjima ugovora o radu.Vojvođani zahtevaju da državni organi počnu da rade svoj posao“, poručuje poslanik Aleksandar Olenik, advokat.

On podseća da su ministri u Vladi Srbije u više navrata napominjali su da će inspekcijske kontrole u ovoj fabrici biti češće, ali stvarnost ih demantuje.

„Pritužbi je sve više, a primeri kršenja prava radnika su sve drastičniji.Dolazak „Ling-longa“ od samog početka obeležen je skandaloznim ponašanjem Vlade. Plodna vojvođanska zemlja data je kineskoj fabrici koja je poznata po prljavim tehnologijama“, kaže Olenik.

O ovom problemu govorićemo i na prvim sednicama novog saziva Narodne Skupštine Republike Srbije. Interes građana naše zemlje mora biti iste interesa stranih investitora, poručuje  Aleksandar Olenik, narodni poslanik liste „Zajedno za Vojvodinu—Vojvođani“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari