Olivera Jovićević: Novinarka pod upitnikom

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. CV – Olivera Jovićević

    Na Filološkom fakultetu u Beogradu studirala je jugoslovensku i svetsku književnost. Pri kraju studija radila je kao profesorka srpskog jezika.

      1. Ako je već mišljenja da je dijalog među političarima trenutno nemoguć, zašto ne pokušati sa ljudima koji nisu političari, ali imaju svoj integritet i kritičko mišljenje, makar i ne bilo niz dlaku vlasti…npr novinarima, profesorima, kimgod. Npr ako je tema afera Krušik, neka dovede novinara Cvijića i bilo kog drugog, i eto debate. Pa zar ja treba da je učim. Ovako, bolje za sve da ide u druge vode

        1. Ako Olivera ima problem da vodi emisiju, a ocigledno je da ima, neka bar bude fer i kaze da trpi cenzuru i da ukoliko bi vodila emisiju kako dolikuje to bi joj verovatno bio poslednji angazman pod ovom vlascu na RTS. Bar bi obraz sacuvala. Ipak, odlucila se da je bolje da podilazi, ali zato neka istrpi kritiku i ne prebacuje odgovornost na sve politicare, jer se svi ne ponasaju isto.

  2. RTS nikada nije bio nezavisan niti ce to ikada biti. On zavisi od drzavnih para i uvek mora biti uz drzavu tj. vlast. Od nastanka je bio Titov. Pa zatim Milosevicev. Onda DOSov. Sada je Vucicev servis, a posle Vucica ce biti neciji drugi. On je samo plen svake trenutne vlasti.

    1. Koja nasim parama radi za Vlast, a ta ista vlast uzima I rikama I nogama bez imalo srama, stida I skrupula. Prosto uzas.

  3. Serjoza je preterao u pogledu Olivere Jovicevic. Trebao bi da gleda RTS 48 sati bez prestanka i da shvati da je Jovicevic jedna od malobrojnih zamalo svetlih tacaka. Zasto zamalo? Da bi neko upravljao, da, upravljao, normalnim dijalogom kada krene taj diskurs, pa to jedino da im stavis teletakt oko vrata.

    1. Kada su smanjili ton Vesiću da bi pustili i druge da govore, Vučić je digao dreku, jer drugi ne smeju da se čuju. U poslednjoj emisiji svidelo mi se kako je otresla Vučića kada je počeo sa pričom o Trifunovićevom komentaru i štosom kako se o njoj priča. Pokazala je da ipak ima granicu dobrog ukusa, čak i sa Svevišnjim.

  4. Ne treba je vredjati, ali svakako treba ostro ktitikovati njen odnos prema vlasti. Ali ona nikada nije bila neka novinarka od integriteta. I kada je bila prosla vlast, nije bas nesto briljirala. Ova trazi apsolutnu poslusnost i ulizistvo i u tome je razlika. kao i zuti bujke. Njegove emisije kao i njene su uvek bile negledljive

  5. Njena emisija jeste promasaj. Ta zena stoji kao skulptura ne menjajuci izraz lica, sva ukocena, kao da prisustvuje nekoj kataklizmi, i pri tome se trudi da otvara usta sto manje moze. Nema nikakav stav, stalno ponavlja „to sam procitala u medijima“ i ostavlja podijum da postane klanica izmedju njenih gostiju.
    Ustvari, nikakvu ulogu u toj emisiji nema i meni nije jasno zasto se ona oslovljava sa „novinarka“. Ona je svasta drugo, ali novinarka sigurno nije.
    Njenu ulogu moze da odglumi i bilo koja zena nasumicno odabrana bilo gde u gradu.

    1. Tačno. Ova emisija ima sasvim odgovarajuće ime ?, pošto je sve što se u njoj dešava pod znakom pitanja.

      1. Emisija treba da se zove „Mišolovka“ jer su neki ljudi u nju pozvani da tu budu maltretirani. Šteta što nije postala glumica.

    2. Tacno tako. Cista propaganda. Za novinara inace ima „neprihvatljivih uvreda“ ali za propagandistu nema.

  6. 406. Olivera je samo deo broda zvanog RTS. Kako kapetan komanduje, Olivera kormilari. Došla je u poziciju da ne zna kuda dalje. Neka se konsultuje sa Kovačevićkom, Bećkovićkom, a na kraju, neka predaje srpski jezik. I to je časnije nego biti član posade ovog broda.

  7. Olivera, krenite drugim putem. Izaberite drugo zanimanje. Slobodno.Ovo Vam zaista ne ide…

    1. Vidjeno je dosta toga u zadnje vreme sto se nemoze uklopiti u takvu emisiju rezultat _50./’ ali isto nema podrsku svoje kuce …kao da hoce da je potrose ….sa takvim pritiskom rezima I mnogo jaci novinare nebi istrajali.

  8. Mislim da joj titula “ bruka profesije“ najbolje odgovara, ali razumem je, jer čak i da zna novinarski posao, to ne sme praktikovati u ovoj kući, to bi je koštalo zaposlenja.

  9. Upravo tako tzv „novinarka“ pod znakom pitanja ili ko danas sve sebe svrstava u nekad casnu i odgovornu profesiju koja se zove novinarstvo. Da li i dalje moze da se sroza ovo zanimanje a potvrda toj cinjenici izmedju ostalih jeste i ova tzv „novinarka“ osramocenog rezimskog razglasa pod nazivom Javni servis „RTS“.

  10. Kada ovaj politički milje ode sa vlasti,nju čeka sudbina Komrakova,Spomenke Jović,Stake Novković ili nekih drugih osvedočenih režimskih „novinara boraca“.
    Njena neprofesionalnost je vidljiva i iz svemira.

  11. Nisam primetio ni da na N1 postavljaju npr. Đilasu pitanja na koja bi da čujemo odgovore. Poenta je da svaka „kuća“ ima uređivačku politiku koja podržava neku od političkih opcija. Objektivnih i nezavisnih nema i ne znam dokle će i jedni i drugi da lažu. Samo zato što gledamo i slušamo ono što se nama sviđa, ne znači da je isto objektivno apriori.

    1. Ne, poenta je da ne mozete da poredite privatnu TV koja ima pravo na uredjivacku politiku koja ignorise neke delove drustva i drzavni servis koji finansiraju svi gradjani Srbije. A Olivera, ako ne moze da radi drugacije, neka ne da radi tu emisiju, neka radi nesto drugo. Za to se ne dobija otkaz.

    2. Grešite ako upoređujete rts i n1, na n1 možete čuti Vučićeve izjave a na rts-u nikad opoziciju. Sramna je bila emisija kad Orlić nije dozvolio Mariniki Tepić da progovori niti jednu reč a novinarka ga nije nijednom upozorila ilji prekinula emisiju. Naredba Vučića je da se ne sme čuti nijedna reč opozicije.

  12. Činjenica je da u emisiji Upitnik dijaloga nema, već priča svih aktera istovremeno uglas, a za to je odgovoran onaj koji vodi emisiju.

  13. Plastificirana mlada zena na kojoj se u delicu sekunde vide prioriteti sa izblajhanom i ispeglanom kosom, stiklama od 15-tak cm itd. Vec videno sa raznim Mihajlovickama, Krkalovickama isl. Nema tu mnogo supstance!

  14. Najbolji kadrovi beže sa rts-a,a dotična će sigurno zameniti SuzanuV.!

    1. Buja motiviše „saradnike“:Pazite šta radite,znate da smo na budžetu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.