Olivera Kovačević: Nisam smenjena, nego mi je istekao mandat 1Foto: Privatna arhiva

Urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević, kojoj uskoro ističe mandat na toj funkciji, kaže za Danas da ona nije smenjena, kako su mnogi mediji sinoć preneli, već da joj uskoro ističe mandat na toj funkciji, koji prema Statutu ne može biti produžen.

– Urednica sam Zabavnog programa RTS-a od 2015. Mandat mi je produžen 2019., a prema Statutu na toj funkciji urednici mogu da budu najviše dva mandata po četiri godine – ukazuje Kovačević.

Njen mandat ističe 21. jula, a da li će ostati na Javnom servisu, kako kaže, zavisi od ugovora koji joj bude ponuđen. Na mesto urednice Zabavnog programa imenovana je Sandra Perović.

– Drago mi je što je ona izabrana. Ima iskustvo, bila je i moja zamenica, i verujem da će dobro obavljati posao – navodi Kovačević.

Jedan od onih koji je obmanuo javnost je član Upravnog odbora RTS-a Predrag Azdejković, koji je na Tviteru juče napisao: „Danas smo uradili malu stvar za Srbiju, a veliku za RTS… Smenili smo Oliveru Kovačević!“.

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Radio-televizije Srbije sem Perovićke, imenovan je i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa, Vladimir Kecmanović, a na mesto vršioca dužnosti Obrazovno-naučnog programa izabrana je Vesna Pavliček.

Interesantno je da nije imenovan novi urednik Informativnog programa, ali kako saznajemo na tu poziciju konkurisala je samo jedna osoba, čija dokumentacija nije bila validna.

Nenad LJ. Stefanović je inače najdugovečniji urednik informative na Javnom servisu. Na toj poziciji je od 2004., reizabran je 2019. ali je u v.d. statusu, tako da za njega ne važi pravilo o dva mandata. U međuvremenu je otišao u penziju, ali je nastavio da obavlja ulogu prvog čoveka Informativnog programa RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari