Olivera Kovačević: Na RTS-u nema zloupotreba, Klanščeku 50.000 evra od RTS-a 1Foto: A.K./ATAImages, Milan Maricic/ATAImages

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević saopštila je da na RTS-u nema nikakvih zloupotreba, kako to tvrdi predsednik Upravnog odbora Javnog servisa Branislav Klanšček i dodala da je nečuveno da se na čelu UO RTS nalazi čovek „koji je tu samo sa ciljem da vodi hajku protiv RTS njegovih autora i TV lica“.

Prema njenim rečima, Klanšček je za svoj „privatni festival“ Beogradsko proleće i „dva sata nekvalitetnog programa“ od RTS-a dobio 50.000 evra.

„Nismo ni slutili da se možemo obradovati dolasku policije na RTS jer smo dobili priliku da bar nekome u ovoj zlonamernoj medijskoj kampanji pružimo dokaze, predamo svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona, kako tvrdi predsednik Upravnog odbora RTS“, navela je Olivera Kovačević.

Branislav Klanšček je gostujući u Novom danu na N1 rekao da za nepostojeću emisiju „Jedan dobar dan“, čiji urednik je Olivera Kovačević, postoji konto sa kog je od 2020. godine potrošeno 14 miliona dinara.

Kovačević objašnjava da je ta dnevna emisija trebalo da počne da se emituje 2020. godine, ali da je emitovanje zaustavila korona.

„U međuvremenu smo, uporedo sa svim ostalim poslovima, pripremili sve što je neophodno da bi emisija startovala, kao što su scenografija, renoviranje studija, rekvizita, špice, grafika, snimljeni materijali i slično. To je koštalo 13 miliona dinara i sve se nalazi na RTS. Ne u mom stanu ili džepu mog kaputa, kako je ustvrdio predsednik Upravnog odbora RTS. Inače, to nije moja emisija, niti ću je ja voditi, već će je raditi više urednika i voditelja Zabavne redakcije“, kazala je Kovačević.

Dodaje da je u budžetu za ovu godinu planirano 200.000 evra za predviđenih 260 emisija. Ona precizira da je to 750 evra po emisiji, „plus troškovi plata, dnevnica, rada studija i ostalog“, a da ta sredstva nisu potrošena, već planirana.

„Kao urednik Zabavnog programa po pravilniku RTS mogu da potpišem samo trošak do 80.000 dinara, što je daleko od 13 miliona koje je, inače, odobrio njegov Upravni odbor“, napomenula je Kovačević.

Ona je istakla da je „nečuveno da se na čelu Upravnog odbora RTS nalazi čovek, koji je tu samo sa ciljem da vodi hajku protiv RTS, njegovih autora i TV lica koji su svaki svoj dinar zaradili svojim znanjem i svojim radom“.

„Svi oni zajedno su legalno zaradili od pomenutih emisija manje, nego što je podnosilac ove prijave dobio od RTS za njegov privatni festival Beogradsko proleće – 50.000 evra za dva sata nekvalitetnog programa. Pored toga, predsednik UO mesečno prima od RTS više nego što su plate većine tih voditelja koje je prozvao“, kazala je urednica Zabanog programa RTS.

Ona je pozdravila kontrolu rada na RTS, uz napomenu da je problem što onaj ko je postavljen da kontroliše i ko se nalazi na čelu UO ne zna to što radi.

Predsednik UO RTS-a podneo je krivične prijave protiv direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari