Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana 1Foto: Medija centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković otkazao je učešće u emisiji „Utisak nedelje“, iako je njegovo gostovanje bilo najavljeno i na televiziji, uz opravdanje da ima „važan porodični ručak“, kako nam je rekla autorka i voditeljka Olja Bećković, odnosno „iz razloga privatne prirode“, kako kaže sam Stanković.

Dejan Vuk Stanković za naš list rekao je da je blagovremeno obavestio organizatore o otkazivanju učešća i da nema nikakvih skrivenih razloga iza toga.

– Razlozi su privatne prirode. Nema potrebe za politizacijom, još manje ima razloga za pravljenje nekih mistifikacija. To je sve što imam da kažem, naveo je Stanković.

Stanković je u utorak potvrdio da će gostovati u emisiji, objašnjava Bećković za Danas, u četvrtak je na televiziji puštana reklama sa najavom emisije i sagovornika, da bi posle nekoliko sati Stanković obavestio ekipu da neće moći da dođe.

– On je zvao da javi da ima porodične obaveze, važan ručak u nedelju, na koji je zaboravio i da neće moći da dođe, prepričava Olja Bećković, odgovarajući i da zvanično i javno „nikada nećete čuti da ima nekih zabrana“ od strane vlasti. Ipak, u pozadini, moguća su dva scenarija, smatra autorka kultnog „Utiska“.

– Jedna opcija je da je pristao da bi kasnije otkazao i na taj način pokušao da zabašuri da postoji ta zabrana od strane vlasti, da se gostuje u Utisku. Da ispadne „evo ja sam hteo, ali baš mi je nešto iskrslo“, mada verujem da bi se u tom slučaju potrudio da nađe neko bolje opravdanje za emisiju koja je već najavljena, ističe Bećković.

S druge strane, „moguće je da je zaista pomislio da može da donese samostalnu odluku, ali da su ga oni koji odlučuju o svemu, kada su videli reklamu, pozvali da ga pitaju da li je svestan šta radi“, navela je Bećković. Ona je dodala i da je „zanimljivo“ što je gostovanje za ovonedeljnu emisiju prihvatio Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, i da se „nada da će on zaista i doći“. Pored njega, sagovornici koji su od početka najavljivani su i profesor Vladeta Janković i novinarka LJiljana Smajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari