Olujno nevreme širom Srbije: Na nekim mestima grad veličine kajsije 1Foto: Z.S.M.

Veći deo Srbije u popodnevnim satima zahvatilo je nevreme. U Kragujevcu i okolini oluja praćena pljuskom i grmljavinom. Nevreme i u Leskovcu, Pomoravlju, Banatu i Sremu.

U pojedinim delovima Beograda, poput Kaluđerice, Leštana i Vinče, padao je grad veličine kajsije. U ostalim delovima kratkotrajna ali obilna kiša i olujni vetar.

Nevreme sa obilnim vetrom i kišom pogodilo je u popodnevnim satima Šumadiju, Šumadiju, deo Beograda, Banat i Srem, kao i jug Srbije.

Jak grad je padao je u Čačku, Kragujevcu i okolni. Grad je padao na teritoriji Velikog Gradišta i u delovima Srema, oko Alibunara.

Kako javlja reporterka Danasa, u Leskovcu je nevreme načinilo brojne materijalne štete. Čupalo je drveće iz korena i oštetilo automobile.

U Kragujevcu je vetar obarao stabla, ima oštećenih automobila i krovova kuća. Pojedine ulice su potpuno pod vodom, a vetar je prevrtao i kontejnere, piše RTS.

Naoblačenje koje je prvo zahvatilo severne krajeve Srbije, stiglo je i na šire područje Beograda, a pojedine delove prestonice pogodilo je snažno nevreme.

Stanovnici Mrčajevaca kažu da je grad nakon grmljavine i obilne kiše padao nekoliko minuta, dok je u Svilajncu, kako mediji javljaju, padao oko 10 minuta.

I Leskovac je, oko 17 sati i 10 minuta, zahvatilo nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskom i gradom veličine graška. Jak vetar iščupao je iz korena star jasen na širokoj čaršiji.

Kako saznajemo, došlo je i do udara groma na niskonaponskoj mreži, na tri mesta.

Došlo je do varničenja i manjih požara koji su ugašeni. Ima oštećenih automobila.

Jak pljusak oko 15 časova zahvatio je i Beograd. Grad veličine kajsije padao je desetak minuta bez prestanka u naseljima Leštane, Kaluđerica i Vinča.

Iako su vremenske nepogode kratko trajale, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da Beograđane u nastavku dana čekaju nove.

U kasnim popodnevnim satima je u Beogradu ponovo počela jaka kiša, sa grmljavinom i jakim vetrom.

Prema najavama RHMZ-a, očekuje se da će u pojedinim delovima pasti i grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari