Oplenačka berba od 8. do 10. oktobra u Topoli 1Foto: Shutterstock

Tradicionalna manifestacija „Oplenačka berba“ biće održana u Topoli od 8. do 10. oktobra uz poštovanje protivepidemijskih mera, odlučilo je danas Opštinsko veće, rečeno je Beti u toj opštini.

„Oplenačka berba“ je prošle godine zbog pandemije korona virusa, bila obeležena simbolično održavanjem Sabora narodnog stvaralaštva.

Član Opštinskog veća Topole Dragan Jovanović rekao je agenciji Beta da će ove godine za praćenje programa pod šatorom ili drugim zatvorenim prostorima biti potrebna potvrda o vakcinaciji, preležanom kovidu-19 ili negativan test.

„Dogovorili smo sa Laboratorijom Makrolab da se na punktu za posetioce rade brzi testovi, a oni će koštati ekoliko stotina dinara“, rekao je Jovanović.

Kazao je da potvrde neće biti potrebne posetiocima štandova na otvorenom.

Prema rečima Jovanovića, na ovogodišnjoj Oplenačkoj berbi se očekuje oko 2.500 učesnika programa i izlagača.

Tokom „Oplenačke berbe“ održavaće se celodnevni programi na dve bine, od kojih će jedna biti u porti crkve, a druga u centru mesta.

Na „Oplenčkoj berbi“ biće održan tradicionalni Sabor narodnog stvaralaštva sa oko 500 učesnika iz kulturno-umetničkih društava.

Jovanović je rekao da će se organizovati i ocenjivanje vina i rakije koje će imati međunarodni karakter, jer će učestvovati vinari i rakijaši iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Napomenuo je da je sa više od 20 vinskih i rakijaških podruma opština Topola među vodećim u Srbiji.

On je rekao da je zbog afirmacije mladih proizvođača ove godine veoma važno da se održi „Oplenačka berba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari