Opozicija bojkotovala sastanak oko dijaloga kod Veseljija 1Kadri Veselji Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kosovska opozicija nije se odazvala pozivu predsednika Skupštine Kosova na sastanak a na kojem je trebalo da se postigne nacionalni konsenzus za dijalog sa Srbijom.

Kadri Veselji, koji je istovremeno i čelnik vladajuće Demokratske partije Kosova, izjavio je u ponedeljak da su se njegovom pozivu odazvali samo predstavnici vladajućih partija. Na konferenciji za novinare nakon sastanka, on je rekao da „ono što je činjenica jeste da je današnji zahtev za sastanak bio je više zahtev opozicije koji su predstavili specijalnoj predstavnici EU i američkom ambasadoru.

Veselji je dodao da kosovske institucije trebaju da zauzmu stav oko dijaloga.

„Sesti za sto sa Srbijom danas nije privilegija već je političko požrtvovanje a istovremeno i odgovornost. Konačni ishod borbe sa Srbijom je zarad naše dece, kako bi sačuvali ono što smo do sada postigli. Istovremeno, kako bi sačuvali partnerstvo sa međunarodnom zajednicom, našu euroatlansku agendu. To je obaveza i odgovornost cele politike, uključujući i opozicije“, kazao je Veseli.

Kosovska opozicija inače se protivi tome da konačnu fazu dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova vodi predsednik Kosova, Hašim Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari