Opozicija danas u Kruševcu zbog zagađenosti vazduha 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Povodom višednevnog neprijatnog mirisa vazduha u Kruševcu, narodni poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević, na svom nalogu na društvenoj mreži X najavio je konferenciju za novinare, koja će se održati ispred Skupštine grada Kruševca danas u 13 časova.

– Zbog neprijatnog mirisa koji očigledno potiče od nekog hemijskog zagađivađa i koji se tokom noći oseća u vazduhu, prouzrokujući kašalj, iritaciju i druge neprijatne reakcije, opozicioni odbornici održaće konferenciju za novinare ispred Skupštine grada Kruševca 16. maja u 13 časova, napisao je Milivojević.

Kako je Milivojević naveo za Danas, na konferenciji će govoriti Branimir Jovančićević, potpredsednik Demokratske stranke i redovni profesor Hemijskog fakulteta, Milivojević i Predrag Petronijević, šef odborničke grupe Narodnog pokreta Srbije.

Podsećamo, Kruševljani se već više od nedelju dana žale na neprijatan miris vazduha. Dok iz Uprave HI Župa negiraju da ovo zagađenje dolazi iz njihovog pogona, opozicioni političari tvrde da njihova fabrika jeste problem, te da Kruševljani zbog zagađenja vazduha imaju i zdravstvene tegobe.

Direktor fabrike HI Župa Aleksandar Mandić je u odgovoru Danasu naveo da su ovoj fabrici izvršeni inspekcijski nadzori 25. aprila i 8. maja, i da u HI Župa doo nisu utvrđeni izvori zagađenja vazduha.

Mandić je dodao da konstantno dolazi do zabune pošto na prostoru nekadašnje HI Župa (površina 36 hektara) danas kroz vlasništvo ili zakup funkcioniše desetak privrednih subjekata, dok HI Župa doo poseduje samo na četiri hektara tog nekadašnjeg prostora na kome i obavlja delatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari