Opozicija traži da korisnici Narodne kuhinje u Nišu dobijaju obroke i vikendom 1Foto: Crveni krst u Nišu

Miodrag Stanković, odbornik opozicione koalicije “Niš moj grad” u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući snabdevanje hranom i vikendom, a ne samo radnim danima.

„Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana ne deli samo radnim danima već i vikendom. U zimskim uslovima, u vreme velike hladnoće, i kada postoji ozbiljna epidemiološku situaciju, to je važno pitanje koje bi moralo hitno da bude rešavano. Vikend gladovanje ovih ljudi je ozbiljan problem”, kaže Stanković.

Stanković, takođe, apeluje da se korisnicima Narodne kuhinje uz svaki obrok obezbedi i voće jer su im vitamini preko potrebni.

Opozicija traži da korisnici Narodne kuhinje u Nišu dobijaju obroke i vikendom 2
Foto: Niš moj grad

On predlaže i da im se hrana deli u mesnim kancelarijama, od kojih se neke i “ne koriste”, umesto das je dobijaju “napolju i na hladnom betonu”.

Podseća da Narodna kuhinja ima oko hiljadu korisnika, a da se obrici dele na 12 punktova u gradu.

Danas je ovih dana izvestio da od nedavno korisnici Narodne kuhinje dobijaju jedan obrok dnevno, ali samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika nemaju ovu vrstu socijalne podrške.

Neki od njih su kazali da je hrana “uglavnom dobra”, ali su se žalili na nedostatak mesa i voća, kao i na to da je obrok količinski mali.

Podsetili su da su ranije subotom dobijali kuvano jelo, a nedeljom suvu hranu.

Sanja Stojanović, sekretarka Crvenog krsta u Nišu, kazala je da se u svim narodnim kuhinjama u Srbiji obroci dele samo radnim danima.

Ona je negirala da korisnici niške Narodne kuhinje ne dobijaju meso.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari