Opozicija u Leskovcu bojkotuje izbore, u izbornom procesu ne učestvuje ni SPS 1Foto: Milica Ivanović

Predstavnici opozicionih stranaka i grupa građana neće učestovati na izborima za Članove saveta mesnih zajednica u Leskovcu 25. decembra, zbog, kako su saopštili neregularnosti, a u izbornom procesu neće učestvovati ni Socijalistička partija Srbije (SPS).

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da neće učestvovati, jer ne postoje demokratski uslovi za izbore.

„Izbore sprovode gradski činovnici, zaplašeni i ucenjeni, i zato što ne bi. Ako bismo dobili neku mesnu zajednicu, ta mesna zajednica bi bila marginilizovana od strane vlasti što je do sada bila praksa“, rekla je predsednica Gradskog odbora SSP Jelena Sprić.

Predsednik Grupe građana „Za Leskovac zajedno“ Nenad Zdravković rekao je da je iznenađen odlukom Gradskog odbora Narodne stranke da bojkotuju izbore, pa da će, i to udruženje „najverovatnije učiniti isto“.

Demokratska stranka, takođe, ne razmišlja o izlasku na izbore, a jedino što je izvesno to je da će Udruženje „Dubočica u srcu“, čiji je lider Aleksandar Rangelov, izaći u MZ zajednicu Dubočica, što je najavio na svom Fejsbuk profilu.

Lider socijalista Aleksandar Đurović istakao je da ne postoje „nikakve smetnje“ ali da se spremaju za lokalne izbore.

„Nismo dobili člana Opštinske izborne komisije i razmatramo uopšte izlaz i učešće na izborima“, kazao je Đurović za agenciju Beta.

Član Srpske napredne stranke i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović o bojkotu opozicije je kazao je da to „njihova greška“ i da bi on voleo da se kandiduju.

„Ne bih voleo da samo unutar moje političke opcije imamo protivkandidate. Izbori su jedini merodavni gde se odmeravaju snage i gde se artikulišu potrebe građana, kao i to da se vidi šta je urađeno, a šta ne“, kazao je on.

Pošto je SPS koalicioni partner Srpske napredne stranke, prema Cvetanovićevim rečima, on smatra da će ih SPS podržati na izborima, ukoliko se već nisu kandidovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari