Opšta mesta umesto konkretnih mera

Obrazovni stručnjaci komentarišu predloge opozicionog Saveza za Srbiju

Ostavite komentar


  1. Komentari su tačni ili prihvatljivi ali više liče na dovikivanje kroz prozor ili (približnije) kao kada kibiceri neke šahovske partije „seju pamet“ igračima a nikako sami da sednu da zaigraju. Poštovana gospodo (i gospođe) priključite se nekome i počnite da se borite za svoje stavove, dosta je priče (i vi prigovarate da je priče previše).

  2. Nema sta da se razmatra o njihovom programu, za ove samo treba jedan dobar sudija, koji ce presuditi po kratkom postupku.

  3. E sta rekose, otkaz svima sa kupljnom diplomom… Pa oni su to i uveli zbog sebe, a ne zbog obrazovanja. S tim njihovim programom ce sami sebi uciniti uslugu, da se konacno vec razidju, a kad bi otisli iz Srbije, to bi bio pun pogodak.

    1. Немој да се бринеш Бојане, са таквим односом и оваквим новинама у којима има места само за Вучића, нагледаћеш се ти диктатора Вучића још много година. Само да последњи потпис и поклони 15% територије државе Србије и имаћеш да уживаш, једино нећеш добијати више сендвич јер ни хлеба неће бити. Дража као напада Вучића а ево једини текст о опозицији и одмах напад, срамота. Простор за опозицију је херметички затворен.

  4. Da li je bas `dualno obrazovanje’ prava forma, moze da se diskutuje, ali je cinjenica da su Srbiji, pored savremenih poljoprivrednih proizvodjaca (koji ostvaruju dobar izvoz i zaradu) neophodne zanatlije. Ima ih priucenih, i mozda bi ih trebalo doskolovavati, dati im mogucnosti da na crno izuceni zanat polazu pred nekom solidnom komisijom. Zanatski radovi su nam svuda kuda covek baci pogled na vrlo niskom nivou. Obavezno srednjoskolsko obrazovanje, ekvivalentno maturi iznudjuju roditelji svojoj deci na Zapadu, pa cak u zemljama koje su poznate po tradiciji u zanatima, nivo opada. Ja bi to nazvala dekadencijom. Kod nas je suprotno, mi neki zavidni nivo u zanatstvu nikada nismo ni dostigli, pre drugog svetskog rata smo `uvozili’ sposobne inzinjere i majstore.

  5. Mislim da nije problem u programu,program se lako napise ili prepise,po meni najvaznije je cinjenica da danasnji lideri nisu u stanju da se ozbiljno i prakticno bave ovim programom i da resavaju probleme!Sto se laznih i kupljenih diploma tice mislim da je potrebno ozbiljno kaznjavanje,onih koji se time bave i onih koji su kupili diplome ,a zauzimaju radna mesta ljudima koji su na posten nacin stekli svoje diplome!

  6. Срам било Данас, и ви сте се уплашили да не победи коалиција. Кад смо могли у вашем листу да прочитамо шта стручњаци кажу о Вучићевим тирадама и пренемагањимс. Зашто сте уклонили вест да је СНС отказао салу у ужицу која је била заказана за скуп Слободне Србије.

  7. Opozicija nema sta da ponudi, osim promene vlasti. Trenutno je program SNS-a najbolji za Srbiju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.