Opština Loznica iz ovogodišnjeg budžeta predvidela je sredstva za podsticaj rađanja dece. Služba za informisanje te opštine saopštila je da je jednokratna pomoć roditeljima za prvorođeno dete planirana u iznosu od 8.000 dinara. Za drugo dete biće isplaćeno 10.000, a treće i svako naredno rođeno dete 12.

Opština Loznica iz ovogodišnjeg budžeta predvidela je sredstva za podsticaj rađanja dece. Služba za informisanje te opštine saopštila je da je jednokratna pomoć roditeljima za prvorođeno dete planirana u iznosu od 8.000 dinara. Za drugo dete biće isplaćeno 10.000, a treće i svako naredno rođeno dete 12.000 dinara. Roditeljima blizanaca pripašće 24.000, a roditeljima trojki 30.000 dinara.
Pravo na ta podsticajna sredstva lokalne uprave imaju svi roditelji čija su deca rođena od 1. januara ove godine. Zahtevi sa uverenjima o državljanstvu i prebivalištu kao i bebinim izvodom iz matične knjige rođenih, podnose Uslužnom centru Opštinske uprave. Prema podacima opštinske Matične službe u Loznici su prošle godine rođene 1.063 bebe, što je za 126 manje nego 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari