Ugovor kojim Ministarstvo odbrane prenosi vlasništvo Kluba vojske na opštinu Paraćin potpisan je juče u tom gradu. Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Bratislav Pejković i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, a potpisivanju je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.


– Ovo je jedan od mnogih ugovora koje smo potpisali na teritoriji cele Srbije – od Subotice, Niša, Leskovca, Čačka, Valjeva i Užica i pokazuje da sa naše strane postoji pozitivna energija da se ovakve stvari čine. Tako se rešavamo nečega što je nama u određenim uslovima čak i balast, a sa druge strane dobijamo stambene površine i novac na osnovu procene poreske uprave – rekao je Šutanovac.

On je dodao da u pojedinim opštinama i gradovima lokalni čelnici nemaju želju ili potrebu za vojnom imovinom ili misle da mogu da je dobiju, ne uz razmenu, već na neki drugi način.

Tržišna vrednost Kluba vojske, koji ima površinu od 293 kvadratna metra, iznosi oko 117.000 evra. Taj iznos opština Paraćin isplatiće u pet jednakih godišnjih rata.

Prema rečima predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, u zgradu Kluba vojske biće prebačena Direkcija za izgradnju Paraćina koja trenutno plaća zakup prostora republičkim službama.

Nedavno je opština Paraćin preuzela kasarnu „Branko Krsmanović“, čija je vrednost oko 900.000 evra. Vojska Srbije zamenila je tu kasarnu za 17 stanova vrednosti oko 500.000 evra, dok će ostatak novca biti isplaćen u 60 mesečnih rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari