Opština Zubin Potok: Zastarele instalacije su moguć uzročnik požara 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, objavila je u današnjem saopštenju opštinska uprava i pozvala prištinske zvaničnike da ne optužuju bilo koga bez ikakvih dokaza, javlja portal Kossev koji je izvestio o požaru koji se tokom noći dogodio u zgradi Opštine Zubin Potok.

Iz Vatrogasne stanice u toj opštini, ujutro je portalu Kossev rečeno je da je požar zahvatio dve kancelarije i da tek treba da se utvrdi uzrok, a samo sat kasnije oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je saopštio da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine, kao i da je ujedno izvršen napad „eksplozivnim napravama“ i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

U zasebnoj objavi, kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je požar u Zubinom Potoku namerno izazvan, te da su napade u toj opštini i Zvečanu izvršili pojedinci „koje podržava Srbija“.

Kurtijevim kritikama pridružila se i kosovska predsednica Vjosa Osmani.

Kasnije danas oglsila se i opština Zubin Potok, navodeći kao mogući uzrok požara zastarele instalacije.

„Povodom nemilog događaja usled koga su izgorele dve manje prostorije u zgradi opštine Zubin Potok, želimo da obavestimo javnost da na svu sreću nema povređenih, što je najvažnije, ali i da je preliminarnom internom analizom naših službi, kao mogući uzrok požara utvrđen kvar usled zastarele instalacije“, citira Kossev saopštenje opštine Zobin Potok u kome se navodi da će, „kao odgovorna institucija, sa konačnom ocenom izaći nakon što nadležni organi sprovedu istragu“.

Opštinska vlast je pozvala političke predstavnike u Prištini da taj događaj „ne koriste za opravdanje prisustva do zuba naoružanih specijalaca“ na teritoriji te opštine, kao „ni za optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza“.

„Time samo pokazuju da im je interes destabilizacija situacije na terenu“, navode u saopštenju opštinske uprave Zubin Potok koje prenosi portal Kossev.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.