Siniša Fajler, vlasnik SZR «Foto Boban» u Požarevcu, podneo je krivičnu prijavu protiv direktora Predškolske ustanove «Ljubica Vrebalov», Nikole Velinova, jer ga sumnjiči za nezakonit odabir fotografa za školsku 2013/2014. godinu.

Prijava se odnosi na javni poziv koji je ova ustanova objavila u lokalnom nedeljniku «Reč naroda», 3. decembra ove godine, za izbor najpovoljnijeg ponuđača za fotografisanje dece. Uslov je bila ponuda najpovoljnije cene grupne i pojedinačne fotografije, cena snimljenog materijala i način plaćanja.

«Od šest prijavljenih ponuđača, 16. decembra, na otvaranje ponuda pozvana je samo firma «Pikaso» iz Smedereva, čija je ponuda i prihvaćena, iako je bila najnepovoljnija. Njihova cena grupne i pojedinačne fotografije je 80 dinara, a po 10 dinara plaća se rabat ustanovi», navodi Fajler. On tvrdi da je ponudio najpovoljniju cenu – za grupnu fotografiju 60 dinara, za pojedinačnu 50 i po 10 dinara za rabat ustanovi. «Iako je to bio dužan po zakonu, direktor ostale ponuđače nije obavestio o odluci komisije za izbor, niti je ostavio rok za žalbu», kaže Fajler.

Pošto smatra da direktor nije postupio po zakonu i da je favorizovao najnepovoljnijeg ponuđača, Fajler je od njega u pisanom dopisu zahtevao poništenje i ponavljanje javnog poziva. Na ove optužbe direktor PU «Ljubica Vrebalov», rekao nam je da on ni na koji način nije bio nadležan za odabir ponuđača. «Ove godine odlučili smo da uvedemo novinu i da o izboru fotografa odlučuje Savet roditelja. Niti sam prisustvovao otvaranju ponuda, niti sam znao koga su oni odabrali», kaže direktor Velinov. Zašto se Savet roditelja odlučio za najnepovoljniju ponudu, izjasniće se u policiji, tokom davanja iskaza zbog podnete krivčne prijave.

Provera

U Policijskoj upravi Požarevac potvrdili su nam da je Siniša Fajler podneo krivičnu prijavu protiv direktora Velinova. «U skladu sa zakonom, u toku je postupanje po navodima podnete krivične prijave i proveranje podataka iznetih u njoj», kažu u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari