"Opasulji se i naljuti" protestno okupljanje penzionera na Trgu republike 29. novembra 1Foto: Novi Optimizam

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, uz podršku pokreta „Novi Optimizam“, u petak 29. novembra 2019. od 13 časova na Trgu republike organizuje protestno okupljanje penzionera i budućih penzionera pod parolom „Opasulji se i naljuti!“.

„Druženje uz kuvani pasulj i ljutu papriku, koji će biti služeni učesnicima, iskoristićemo kao priliku da iskažemo protest protiv drastičnog kršenja stečenih prava penzionera. Ono se sprovodi usvajanjem protivustavnih zakona i izmena Zakona o penzionom i invalidskom osiguranju, kao i brojnim zloupotrebama u upravljanju i finansiranju Fonda PiO. Ne prihvatamo lažne reforme posle kojih većina penzionera nema dovoljno za komunalije, hranu i lekove“, navode ozganizatori u saopštenju.

Kako najavljuju, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica zajedno sa Udruženjem za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, 4. decembra u 11 sati u prostorijama Ustanove kulture „Stari grad“ (Kapetan Mišina 6a) organizuje okrugli sto na temu „Reforma penzijskog sistema Srbije“, povodom pripreme predloga novog zakona, kojim će stečena prava penzionera biti sačuvana.

Novi optimizam poziva  na Novu solidarnost sa penzionerima, uz podsećanje „da ćemo i svi mi koji nismo penzioneri jednoga dana to biti“.

„Upravo je inicijativa o Novoj solidarnosti, i potreba da se ona približi, ne samo aktivistima i novinarima širom Srbije, nego i predstavnicima ugroženih i marginalizovanih grupa koje je društvo zaboravilo, među kojima su i penzioneri, bila tema okupljanja prijatelja i saradnika Novog Optimizma prethodne subote. Sastanak je održan u mestu Sajan kod Kikinde, uz podršku domaćina, Centra za omladinske susrete i obrazovanje“, ističu u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari