Orden narodnog heroja vraćen generalu Petru Matiću na 100. rođendan 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/MO

General-pukovniku JNA, učesniku Narodnooslobodilačke borbe i poslednjem živom narodnom heroju Jugoslavije Petru Matiću – Duletu, povodom njegovog 100. rodjendana, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević je danas uručio Orden narodnog heroja.

Originalni orden koji je Matiću uručio predsednik SFR Jugoslavije i maršal Josip Broz Tito ukraden mu je 1990-ih godina.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo uspeli da ga obezbedimo na tržištu antikviteta, uz pomoć Udruženja osiguravača Srbije i da mu poklonimo na njegov jubilarni rođendan“, rekao je ministar.

Petar Matić je zahvalio, stoji u saopštenju Ministarstva za rad, i istakao da se nije nadao tom poklonu koji ga je veoma obradovao.

Đorđević je rekao da se „Srbija ponosi ljudima poput gospodina Matića koji su se borili za svoju zemlju. Resor kojim rukovodim aktivno se zalaže za očuvanje sećanja na one koji su se borili za naš narod, kao i za poboljšanje uslova života naših boraca“.

Ministar je rekao da je o tom izrazu poštovanja zasluga Matića obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.