Orden narodnog heroja vraćen generalu Petru Matiću na 100. rođendan

Ostavite komentar


  1. Šta je sa odlikovanja četnika. Ne treba da nas podseća te da još živimo u brozovo vreme. Zato nam ovako i ide. Položite venac na jednu od mogobrojnih grobnica streljani od komunista. Ozne i vojske.

    1. bravo. komunisti i brozici i dalje srbijom vladaju i zato tonemo. i divimo se nasim najvecim neprijateljima. kao da smo osamuceni od 1945!!!

    2. Odlikovanja cetnicima je dodeljivao treci reich I Musolini, tako da si nesto pobrkala. Licno sam upoznao Petra Matica – Duleta. Zelim mu lepu I srecnu starost jer se njegova generacija borila za bolji zivot, koji mi nazalost Nismo sacuvali. Smrt fasizmu I nacizmu!Sloboda narodu!

    3. Istorija je zapisana, ali neki uporno pokušavaju da rehabilituju četnike! Džabe, bili su, i ostaće izdajnici, klali i ubijali svoj narod sa fašistima! Sramotne su neke izjave!! Mnogo zla su u našem selu naneli!!

  2. Ja pomislio da mu je orden nekada oduzet, pa mu ga sada vraćaju.

    1. Još su deca komunista na vlast.Da li su ordeni iz prvog svetskog rata koja su dobili srpski vojnici kao orden Belog orla i drugi koji su dodeljena za hrabrost mogli da se nose posle dolaska komunista.

  3. Orden narodnog heroja može samo doneti SUBNOR sa JNA.Otkad marodni izdajnici dele ordenja.Recite mu slobodno da ćemo ga mi antifašisti smatrati kolabracionistom.

    1. Možda želi i on jedan takav, ovde i danas nije isključeno da retroaktivno postane učesnik i heroj NOB.

  4. Gospodinu Maticu srećan stoti Rođendan!! Svaka čast, sve najbolje!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.