Organizatori “Cerskog marša” najavili oko 2.000 učesnika, problemi oko saniteta 1Foto: Arhiva UG "Cerski marš"

Predstavnici Udruženja građana „Cerski marš“, u obraćanju medijima na gradskom trgu u Šapcu, rekli su da će ovogodišnji 13. po redu “Cerski marš”, biti održan u nedelju, 14. avgusta.

Organizatori su istakli i da imaju određenih problema, jer šabački Dom zdravlja, po prvi put ove godne, naplaćuje usluge saniteta i to po ceni od 3.600 dinara po satu.

“Imamo sanitet Vojske Srbije i svi će biti bezbedni, ali ćemo se obratiti i Opštoj bolnici Šabac i gradovima Sremska Mitrovica i Loznica, zbog toga što će na 2.000 ljudi, koliko ove godine očekujemo učesnika, biti potrebna dva saniteta” rekao je predsednik UO Udruženja građana „Cerski marš“ Božidar Katić.

Manifestacija se organizuje u čast učesnika Cerske bitke, koja je prva saveznička pobeda u Velikom ratu.

Svakog avgusta, iz Šapca kreće šetnja u dužini od 35 kilometara, od centra grada do mesta Tekeriš na Ceru, gde se kod spomen kosturnice odaje pošta i pomen poginulim ratnicima.

“Ovogodišnji Cerski marš posvećen je doktoru Rudolfu Arčibladu Rajsu i ideja je da se ove godine, pored junaka, setimo i žrtava. Šabac je grad koji je u velikom ratu podneo najveće žrtve. Broj stanovnika je prepolovljen. Možda je jedini grad u istoriji ratovanja u kom su veću šansu da prežive imali vojnici nego civili”, istakao je Katić.

Okupljanje učesnika je u sedam časova na gradskom trgu, a JKP „Vodovod“ će, kao i ranijih godina, obezbediti cisternu sa vodom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari