Šabac : Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije dobio poverenika 1Foto: Privatna arhiva / Danas

Na svečanoj Sednici Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Šapcu, za poverenika Gradskog odbora postavljen je Božidar Katić (46), diplomirani pravnik, zaposlen u RTV Šabac.

U izjavi za Danas, Katić je rekao da Gradski odbor POKS-a u Šapcu, u prethodnom periodu, nije bio na zavidnom nivou i da je bilo dosta problema, nepoverenja i sujete.

“Osnovna ideja koju želim da sprovedem, jeste da se bavimo ciljevima, da se pomirimo i okupimo, da zajedno formiramo najpre snažnu organizaciju koja sutra treba da bude okosnica liste nacionalnih i rodoljubivih organizacija”, istako je Katić.

Kao prvi korak je povratak slobode jer je, kako kaže, Šabac grad u kome je neko pre dve godine, na lokalnim izborima, izbrisao državu.

„Ovo je grad u kome je neko dozvolio da se mafija na najbrutalniji način obračunava i preti biračima i tako ga zauzme kao svoju teritoriju, svoj plen. Ovde bazen košta tri puta više od planiranog, a malo šire biciklističke staze predstavljaju se i naplaćuju kao da su auto putevi”, kazao je on.

Katić je dodao da se u Šapcu bagerom ide na goloruke građane, i lepe poternice za novinarima, decom i advokatima, a mafijaši mogu da izlete iz službenih automobila i premlate bilo koga, i da se ne desi ništa.

“To je slika grada u kom živimo, ali ja verujem da ima nade i budućnosti. Na nama je da to pokažemo već na sledećim izborima”, rekao je Katić.

Božidar Katić je u Skupštini grada Šapca biran za odbornika u tri mandata. Prvi put 1996. godine, kao odbornik SPO-a u okviru tadašnje koalicije Zajedno. Od 1998. do 2018. godine bio je član Nove Srbije i obavljao funkcije predsednika Gradskog odbora Šabac, predsednika Okružnog odbora i člana Izvršnog odbora ove stranke. Na izborima 2020. bio je prvi na listi koalicije DSS-a i GG „Opstanak“. Predsednik je UG „Cerski marš“. Oženjen je i otac troje dece.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari