Fudbaleri Mančester junajteda doveli su u pitanje odbranu titule u Premijer ligi nakon novog remija u 35. kolu i to na svom terenu protiv Evertona. Publika na Old Trafordu ostala je uskraćena za novo slavlje, ali nikako i za golove, kojih je viđeno čak osam u podeli bodova (4:4).

 Kiks „crvenih đavola“ iskoristio je gradski rival Mančester siti pobedom nad Volvsima od 2:0 i primakao se na samo tri boda. Tako bi ime šampiona iz industrijskog grada mogao da donese međusobni okršaj koji je zakazan za naredni ponedeljak na terenu „građana“.

Goleadu na svom terenu otvorio je Vejn Runi već u 11. minutu, ali je Jelavić (35) zatresao mrežu De Geje za poravnanje na poluvremenu. Velbek (57) i Nani (60) su za samo tri minuta „odlepili“ Mančester, ali je Felaini u 67. minutu smanjio na 3:2. Nije se dugo čekalo da sudija ponovo pokaže na centra. Svojim drugim golom na meču Runi (69) je ponovo doneo prednost od dva gola i kada su svi na Old Trafordu pomislili da će inkasirati nova tri boda usledio je šok. Jelavić je takođe po drugi put stavio svoje ime na semafor (83), a dva minuta kasnije Pienar je pogodio za konačnih 4:4 i doveo izabranike Aleksa Fergusona u nepriliku da od „plus osam“ naprave veresiju i praktično poklone titulu Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari