Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije Milan Marković prisustvovao je juče u Bujanovcu potpisivanju sporazuma o implementaciji Zajedničkog programa agencija Ujedinjenih nacija u Srbiji i Vlade Republike Srbije.

Sporazum su potpisali stalni koordinator tima UN u Srbiji Vilijam Infante, gradonačelnici i predsednici opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i ambasador Kraljevine Švedske Krister Bringeus, ambasador Švajcarske Ervin Hofer, prvi sekretar Ambasade Kraljevine Španije Pablo Ruperez i prvi sekretar Ambasade Kraljevine Norveške Jorgen Kran.

Program čine dva projekta – „Jačanje kapaciteta za inkluzivni lokalni razvoj u južnoj Srbiji“ i „Promovisanje održanja mira u južnoj Srbiji“, u ukupnoj vrednosti 7,9 miliona dolara. Projekti su usmereni na pružanje podrške aktivnostima na održanju stabilnosti u južnoj Srbiji, a ciljna grupa su zaposleni u lokalnoj upravi i specijalizovane institucije, ugrožene zajednice, mladi i žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari