Osnovci uz đačke knjižice dobijaju besplatan ulazak u vojne muzeje 1Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Sporazum Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Naš vojnik – naš heroj“, potpisan je danas i omogućiće osnovcima da uz đačke knjižice imaju besplatan ulazak u vojne muzeje.

U periodu od 11. oktobra do 11. novembra 2021. godine, učenici svih osnovnih škola u Srbiji imaće priliku da radom na temu „Naš vojnik – naš heroj“ u jednom od predmeta – srpski jezik, likovna kultura, muzička kultura i tehnika i tehnologija, konkurišu za nagrade koje je pripremilo Ministarstvo odbrane.

„Ovo je projekat kroz koji želimo da upoznamo svako dete u našoj zemlji sa našom slavnom istorijom i sa našim tradicijama“, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović, a preneo njegov kabinet.

Govoreći o konkursu, ministar Stefanović je istakao da će on biti otvoren od ponedeljka i da su za one najbolje pripremljene nagrade, među kojima su i korišćenje simulatora letenja, knjige, kao boravak u vojnim odmaralištima širom naše zemlje.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kazao je da ovaj sporazum treba deci da približi „srpske tradicionalne vrednosti“.

„Važno je da svi građani naše zemlje poštuju vojsku naše države, naravno, da poštuju i zastavu, grb i himnu i to je jedan od načina da očuvamo i da baštinimo svoj identitet i naš vrednosni sistem“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari