Osnovni Sud u Prištini poništava odluku o naplati električne energije na Severu od 2012. do 2017. 1Foto: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

Osnovni sud u Prištini poništio je kao nezakonitu odluku Regulatorne kancelarije za energetiku o plaćanju električne energije za četiri severne opštine u periodu 2012-2017, po žalbi narodnog advokata, prenosi portal KoSSev pozivajući se na list Koha.

Sud je obavezao KEDS da izvrši povraćaj više od 40 miliona evra da bi nadoknadio štetu korisnicima kojima je izvršen obračun za potrošnju električne energije u četiri opštine na Severu.

„Odluka Regulatorne kancelarije za energetiku je poništena kao nezakonita i obavezna je da preduzme radnje koje obavezuju Službu za distribuciju električne energije na Kosovu (KEDS) da vrati fakturisani iznos, odnosno naknadu štete potrošačima kojima su naplaćeni troškovi električne energije u četiri severne kosovske opštine za period od 06.02.2012. do 20.10.2017. godine, u iznosu od 40,855,480 miliona evra. Sve ovo u roku od 15 dana od dana prijema ove presude “, navodi se u obaveštenju Suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari