Ostojić: Ne mogu se današnje vakcine porediti sa onima iz prošlosti

Načelnica Dečije klinike u KBC "Dragiša Mišović", o imunizaciji maloletnika protiv kovida

Ostavite komentar


  1. Ne moze se, draga doktorka, porediti ni poverenje u nauku sa onim iz proslosti.

  2. Tacno, ne mogu, od onih starih ispitanih nisu ljudi dobili zakrecenje krvnih sudova, slog, i slicno.

  3. Ocekivao sam da doktorka objasni zasto za ove moderne vakcine treba da potpisemo da bilo sta da nam se desi pa i smrt nije kriv proizvodjac,drzava vec iskljucivo mi,dok sa vakcinama od pre dva veka to nije trebalo.

  4. Ocekujem od gospodje i redakcije Danasaa da nam objasne zasto za ovu modernu vakcinu treba da potpisem saglasnost da ako se mom detetu desi nesto lose kao nus pojava vakcinisanja pa cak i letalan ishod nije kriva vakcina vec ja.

  5. Tekst kao da je pisala „neka domaćica“ (ne želim uvrediti domaćice, naravno). Opšta mesta, sve će biti dobro, vakcine su divne itd.

    „Mi znamo da deca nisu uglavnom ozbiljno obolevala, ali znamo i da deca mogu biti prenosioci virusa.“
    A mi znamo da i vakcinisani mogu biti prenosioci virusa, a mogu i oboleti od istog, a znamo i da deca prolaze veoma lako kroz kovid (ako se slučajno otkrije da ga imaju).

    Vrhunac površnosti je sledća misao: „… ovo nisu vakcine iz prošlog veka za koje je bilo potrebno nekoliko godina da se ispitaju…“.
    Nisu se ranije vakcine dugo ispitivale zato što su bile tehnološki zaostalije u odnosu na današnje, već zbog toga što je potrebno vreme da bi organizam (i ondašnji i današnji) reagovao i kako bi se razvio neki neželjeni ili opasni efekat vakcine.
    Tačno je da je farmakologija napredovala, ali nije i čovek- to je isti onaj homo sapiens od pre 50 ili 100 godina (možda čak i u nešto gorem stanju od svog pretka, usled nenormalnog načina života).

    Mislio sam da Danas želi da podstakne vakcinaciju, ali sa ovakvim „gostima“ mene nećete nikada ubediti. Samo pogledajte kako drži masku na licu!

  6. Ne moze se porediti, her ovo nije vakcina,vec eksperiment. Ostavite decu na miru,ne upropastavajte buducnost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.