Osuđen napadač na novinara N1 iz Kragujevca 1Foto: Z.S.M.

Zbog nasilničkog ponašanja nad novinarom N1 Milanom Nikićem, Osnovni sud u Kragujevcu osudio je Milovana Ivanovića iz Jagodine na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Incident se dogodio 27. novembra 2021. godine u Gornjoj Sabanti kod Kragujevca, na mestu zvanom “Rakalj”.

Meštani Rekovca, Kragujevca i Jagodine su tada blokirali raskrsnicu puteva te tri opštine zbog istraživanja litijuma i bora u rekovačkoj opštini.

U presudi Osnovnog suda u Kragujevcu stoji da je Milovan Ivanović kriv zato što je u uračunljivom stanju i postupajući sa umišljajem, drskim i bezobzirnim ponašanjem teže remetio javni red i mir, tako što je u prisustvu većeg broja građana i policije prišao Nikiću koji je snimao blokadu puta I bio vidno obeležen, rukom krenuo u pravcu amere, stavio na nju ruku, nakon čega je počeo da viče: “Nemoj da me snimaš, nemoj da me snimaš, beži u p**** materinu“.

Presuda Osnovnog suda je nepravosnažna i osuđeni Ivanović, ali i zamenica tužioca Nataša Grebović imaju pravo žalbe Višem sudu u Kragujevcu u roku od osam dana.

– Ovo je presuda kojom se nasilnici nad novinarima, snimateljima i fotoreporterima u Srbiji, motivišu da i dalje, znajući da će biti samo uslovno kažnjeni, nastave sa nasiljem“, rekao je napadnuti reporter N1 Milan Nikić.

Zamenica Osnovnog javnog tužioca Nataša Grebović je po službenoj dužnosti sudu podnela optužni predlog protiv Milovana Ivanovića 6. maja 2022. godine, ali nije poznato da li će se žaliti Višem sudu na presudu zbog napada na novinara N1 , jer se ne javlja na mobilni telefon od 1. juna ove godine, iako je kontakt tačka tužilaštva za bezbednost novinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari