Osumnjičeni negirali da su napali policajce tokom Europrajda, tužilaštvo traži pritvor 1Fonet/Marko Dragoslavić

Pripadnici grupe koji se sumnjiče da su tokom održavanja Evroprajda napali policijske službenike i lakše povredili njih 13 saslušani su danas u tužilaštvu.

Kako je saopštilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, saslušane su 22 osobe i nakon saslušanja predloženo je sudu da svima njima odredi pritvor. Kako su istakli devetnaest okrivljenih izjavilo je da negiraju izvršenje krivičnog, ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

“U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 2 KZ koje delo je sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”, navodi se u saopštenju.

Takođe, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku u predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari