Učenici novovaroške gimnazije „Pivo Karamatijević“ tradicionalno postižu zapažene rezultate na smotrama znanja iz matematike. Kvalitet su potvrdili i na ovogodišnjem Okružnom takmičenju, nedavno održanom u Požegi, sa kojeg su se vratili sa osvojena čak tri prva mesta. Uspeh vredan poštovanja ostvarili su Stefan Pušica, Sandra Šaponjić i Nemanja Drobnjak , koji su, u konkurenciji četrdesetak najboljih mladih matematičara sa područja Zlatiborskog okruga, uspeli da se domognu prvog mesta i izbore za učešće na republičkoj smotri znanja iz matematike.


Stefan Pušica je bio najuspešniji u konkurenciji učenika prvih razreda srednje škole, dok su, svojim znanjem, Sandra Šaponjić i Nemanja Drobnjak, „potukli“ svoje vršnjake iz završnih razreda. Ovi daroviti i vredni đaci još od osnovne škole postižu zapažene rezulatate iz matematike, ali se podjednako dobro snalaze i u izučavanju predmeta iz korpusa društvenih i ostalih prirodnih nauka.

– Dostojno smo na okružnom takmičenju predstavili svoju školu i grad, i nadamo se dobrom plasmanu i na republičkoj smotri znanja, ističu mladi matematičari, koji će svoje dalje školovanje najverovatnije nastaviti na prirodno- matematičkom ili elektrotehničkom fakultetu.

Direktor novovaroške Gimnazije Predrag Tomašević kaže da su rezultati vrednih i nadarenih učenika ove škole vredni poštovanja i mogu služiti za ponos ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi. Zaslužni za postignuti uspeh ovdašnjih gimnazijalaca su u značajnoj meri i njihovi predmetni profesori Duško Jakovljević i Milan Rajić, čiji đaci, već generacijama unazad, postižu izvanredne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima iz matematike. Jedan od zapaženijih je upeh ostvaren 2006. godine, kada je čak šestoro gimnazijalaca svoju školu u najboljem svetlu predstavilo na republičkom takmičenju iz matematike – Ajla Mušović, Branka Brajović, Branka Mikavica, Slobodan Kolašinac, Bojan Miletić i Mlađen Stevanetić. Najznačniji rezultat, ipak, ostvario je Srđan Stevanetić, i to 2004. kada je novovarošku Gimnaziju dostojno predstavio na tadašnjoj državnoj smotri znanja iz matematike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari