Otac radnika poginulog 2017. o požaru u MB Namenska: Očekivano, "naprimali" radnike, a nisu ih obučili 1Foto Nenad Kovačević

Bilo je za očekivanje da se desi nesreća poput ove u kojoj su povređeni radnici fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima, kazao je Milovan Milivojević, otac Milomira Milivojevića koji je stradao 2017. godine kao radnik u istoj fabrici.

Bilo je za očekivanje da se desi nesreća poput ove u kojoj su povređeni radnici fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima, kazao je Milovan Milivojević, otac Milomira Milivojevića koji je stradao 2017. godine kao radnik u istoj fabrici, a prenosi N1.

„Sad će u julu biti sedam godina kako je moj sin stradao, do sad je bila neka disciplina, sad su u tu fabriku naprimali radnika i radnika“, rekao je Milivojević u Ivanjici, gde je održano ročište u postupku zbog pogibije 2017.

On je rekao da je u fabriku primljeno 300-400 radnika koji nisu upućeni u proizvodnju i nisu prošli obuku nego su „gurnuti u vatru pa šta ih snađe“.

Milivojević je rekao da su radnici u fabrici u Lučanima „oduvek potrošna roba“.

Prema njegovim informacijama, požar nije izbio tamo gde je njegov sin poginuo 2017. godine, nego su šestorica radnika izgorela prilikom pražnjenja gnjetalice broj šest.

Fabrika „Milan Blagojević“ saopštila je da je broj povređenih pet.

Milivojević kaže da mu je rečeno da su dvojica radnika teže a četvorica lakše povređena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari