Otadžbina: Kosovska policija odsekla nekoliko srpskih sela 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je nekoliko sela u opštini Zubin Potok potpuno odsečeno od sveta nakon odluke kosovske specijalne policije da prekopa seoske puteve u blizini administrativne linije s centralnom Srbijom.

„Pre tri dana policija samoproglašene republike Kosovo organizovala je i buldožerima prekopala put kod sela Pragova i Banje u opštini Zubin Potok. Ovo su odradili, kako kažu, zbog sprečavanja nelegalne trgovine robom. Prekopavanjem ovih puteva totalno su odsečena i nemaju nikakvu komunikaciju sela: Gornje i Donje Vitakovo, Drainoviće, Žarevo, Paruce, Zečeviće i Junake. Trenutno do ovih sela može da se stigne samo kozijom stazom“, navela je „Otadžbina“.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, prema administrativnom prelazu Brnjak oformljena je klasična karaula koju kosovska policijska služba naziva graničnom policijom.

„U suštini to su pripadnici bezbedonosnih snaga Kosova preobučeni u uniforme policije koji na ovaj način zaokuržuju državnost ‘Kosova’. Dok u isto vreme Priština uklanja sve prelaze prema Albaniji, prema centralnoj Srbiji utvrđuje granične postave gde su locirane vojne i policijske snage separatista“, stoji u saopštenju.

Navedeno je da se isto dešava i u opštini Leposavić gde su zbog navodne nelegalne trgovine robom prekopani brojni putni pravci i odsečen veliki broj srpskih sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari