Otkrivena sumnjiva garderoba u duhu predstojećeg fudbalskog prvenstva 1Foto: Uprava carina

Carinici su u dva navrata na ulazu graničnog prelaza Gradina, kao i u carinskoj ispostavi Raška, otkrili više od 750 kilograma garderobe sumnjivog porekla u dva kamiona pristigla iz Turske.

Prvi tovar, u znaku svetskog prvenstva u fudbalu, otkriven je i pre tri dana u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je državljanin te zemlje prevozio robu za firmu uvoznika u Novom Pazaru.

U tovaru teškom više od 24 tone repromaterijala za tekstilnu industriju otkriveno je i 650 kilograma neprijavljene robe za koju se sumnja da nije autentična.

U spornom tovaru nalazile su se majice sa nazivima dobro znanih fudbalskih klubova, ali i sa brojevima dresova i prezimenima fudbalera koji ih nose, kompleti šortseva i majica, kao i patike, sve sa potpisom poznatih brendova.

Reč je o skoro 600 pari „najki“, ali i platnenih patika „luj viton“ i „guči“, više od 300 kompleta dresova „puma“ sa natpisom „Srpska fudbalska reprezentacija“, ali i dresova marke „najk“ sa imenom fudbalskog kluba „Pe-Se-Že“.

Pronađeno je još i oko 250 majica „adidas“, „najk“ i „puma“ sa potpisima francuske, nemačke i ostalih fudbalskih reperzentacija, kao i klubova „Real Madrid“, „Arsenal, „Juventus“ i drugih.

Slično se dogodilo i danas kada je kamion koji je prevozio garderobu iz Istanbula put Distrikta Brčko u BiH stigao na granični prelaz Gradina.

Carinski službenici su u njemu pronašli nešto više od 100 kilograma odeće za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Reč je, naime, o skoro 200 torbi sa natpisom „armani“, „guči“ i „diskardid“, gotovo 400 pari donjeg veša „kelvin klajn“ i „bos“, kao i 100 kompleta pidžama „snupi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.