Na prostoru ispred Gradskog stadiona u Beloj Palanci juče su predsednik FK ‘Crvena zvezda’ Vladan Lukić i predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković otkrili spomen obeležje Rajku Mitiću, prvoj ‘Zvezdinoj’ zvezdi, koji je rođen u selu Dol kraj Bele Palanke. Belopalančani su ponosni na Rajka Mitića, legendu srpskog i jugoslovenskog fudbala koji je za ‘Crvenu Zvezdu’ odigrao 572 utakmice. O Rajku Mitiću govorili su bivši kapiten Crvene zvezde Vladimir Popović i predsednik SO Bela Palanka Dragan Živković.

Svečanosti su pored ostalih prisustvovali još dve Zvezdine zvezde Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon, sin i unuk Rajka Mitića, Nenad i Rajko, veliki broj građana i sportista.

– Ovo je lep gest ovog kraja i Crvene zvezde da se da se na ovakav način zahvale svom velikanu – kaže Dragan Džajić a Vladimir Petrović Pižon dodaje da je i njemu drago zbog toga i da je Mitić to zalužio.

Na stadionu belopalanačkog Jedinstva su potom odigrane dve utakmice najpre su se sastali veterani Crvene Zvezde i Jedinstva a potom ekipe prvih timova oba kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari