Otvoren sedmi po redu konkurs za srednjoškolce "Svetionik znanja" 1Foto: Asocijacija za afirmaciju kulture

Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje sedmo po redu takmičenje za srednjoškolce pod nazivom „Svetionik znanja“, projekat okuplja 48 srednjoškolaca, čineći timove od četiri učenika treće i četvrte godine srednje škole, saopšteno je danas.

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalinih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture.

Cilj konkursa je osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Učesnici konkursa će raditi pod pažljivim vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.

Teme na kojima će timovi raditi ove godine su: od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Kako se navodi u saopštenju osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Ove godine pravo učešća na kokursu imaju svi srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerana ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šabca, Gnjilane, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja.

Projekat se ostvaruje u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije, što obezbeđuje resurse i sredstva za implementaciju ideja koje će potencijalno oblikovati budućnost lokalnih zajednica. Konkurs za učesnike je otvoren do 10. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari