U kragujevačkom naselju Stanovo puštena je u rad nova kotlarnica, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 700.000 evra, i na koju je priključeno 430 domaćinstava i 30 lokala.

Kotlarnicu u Stanovu, snage šest megavata, s mogućnošću povećanja za još tri megavata, predali su na upotrebu gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i direktor ovdašnje „Energetike“ Nikola Petrović.

Izgradnja kotlarnice u Stanovu deo je programa osavremenjavanja sistema daljinskog grejanja u centru Šumadije, u čijoj realizaciji, pored gradske uprave, učestvuje i Nemačka banka za infrastrukturu. Zahvaljujući finansijskoj podršci te nemačke banke, u Kragujevcu su, pored kotlarnice u Stanovu, izgrađena nova energetska postrojenja i u naseljima Aerodrom i Centralna radionica, zamenjeno 15 kilometara dotrajalih toplovoda i ugrađeno oko 2.000 merača potrošnje toplotne energije.

U osavremenjavanje sistema daljinskog grejanja i izgradnju novih kotlarnica u kragujevačkim naseljima do sada je, istaknuto je juče, investirano oko deset miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari