Otvorena privremena kovid bolnica u niškoj hali “Čair” 1Hala Čair: Niš Foto: Beta/ SAŠA ĐORĐEVIĆ (Arhiva-april)

Koordinator privremene kovid bolnice u niškoj Sportskoj hali “Čair” Goran Mitrović saopštio je danas da je ta bolnica otvorena i spremna da primi prve pacijente sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom.

Mitrović je kazao da će ova privremena bolnica moći da primi 190 pacijenata sa korona infekcijom sa celog područja koje pokriva Klinički centar Niš, a to je jugoistočna Srbija sa oko 2,5 miliona stanovnika.

U njoj će raditi 20 lekara i oko 40 medicinskih sestara. Trijaža pacijenata obavljaće se na niškoj Klinici za infektivne bolesti Niški Dom zdravlja saopštio je da se juče u dve kovid ambulante pri ovoj ustanovi javilo ukupno 929 pacijenata, od kojih prvi put 292 pacijenta sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 637 pacijenata na kontolni pregled. Testirano je 84 pacijenata PCR metodom, navedeno je u saopštenju, bez navođenja koliko je među testiranim pacijentima pozitivnih na korona virus.

U Nišu je od danas počela da radi i treća kovid ambulanta, u “Angroprometu”, koja je namenjena pacijentima Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika.

U svim kovid ambulantama obavljaju se pregledi, laboratorijske analize, rentgenska snimanja pluća, kao i PCR, serološka i antigenska testiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari