Pozorišna kamerna scena „Miroslav Antić“ u Senti dobila je nove prostorije. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, svečano ih otvarajući krajem prošle sedmice, istakao je da je neizmeran doprinos ove scene negovanju srpske, ali i evropske kulturne baštine na području severnog Potisja.


– Ova scena spada u red najuspešnijih amaterskih pozorišta, ne samo u našoj zemlji, već i u regionu. O tome svedoče mnogobrojna priznanja i nagrade koje su dobili članovi Kamerne scene. Uslovi u kojima su do sada radili bili su upravo obrnuto srazmerni njihovim uspesima i rezultatima – naglasio je Pajtić.

Kamernu scenu, koja nosi ime poznatog vojvođanskog pesnika Miroslava Antića, osnovali su pozorišni amateri još 1986. godine. Ona je izrasla u pozorišnu družinu sa oko 50 aktivnih članova koji deluju u ansamblima svih uzrasta. U proteklih dvadeset godina imala je 35 premijera odraslih članova, 14 premijera omladinskih i 23 premijere dečjih predstava, sa preko 450 izvođenja pozorišnih predstava i učešćem od oko 350 svojih članova. Posle više od dvadeset godina, ovi pozorišni entuzijasti svoje predstave sada mogu da pripremaju u novom prostoru.

Predsednica opštine Senta Aniko Širkova istakla je da Kamerna scena „Miroslav Antić“ predstavlja stub kulture u Senti. Generacije dece su bile uključene u rad ove pozorišne grupe i tu se upoznavale sa tajnama pozorišta. – Premijere Kamerne scene u našem gradu uvek su predstavljale velik događaj u kulturnom životu Sente – naglasila je Širkova.

Za nove prostorije utrošeno je dva miliona dinara – milion dinara obezbedila je Pokrajina i milion dinara lokalna samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari