Otvoreno pismo javnosti povodom ponašanja Zorana Ćirjakovića, predavača na FMK

Ostavite komentar


  1. Podrška ovim ženama.. Tog autora polupismene i logički besmislene kovanice „autošovinista“ , koja se kao požar širi među poluobrazovanim ljudima zadojenim nacionalizmom i nesposobnim da se odupru “ programuranju“ od strane paradržave , treba konačno razobličiti pred javnošću…

    On, razni Kozići, Vučelići, Dmitrovići i slične pojave su problem ovog društva.

  2. Nekad u vreme mog detinjstva, Srbija je bila zemlja uctivih i nacelno casnih ljudi. Ti, cirjakovici, pretvorise Srbiju u zemlju nasilja i nepravde. Zemlju po njihovoj meri. Zemlju gde jaci kaci, a bogati i mocni nekazenjeno ubise Andreu i Staniku. Hvala Vama hrabrim zenama koje herojski vodite borbu protiv cirjakovica i njihovih sasluzitelja. Zivela Srbija!

    1. Jovana Gligorijevic je, nazalost, veoma osiona i predstavlja egzemplar nekulturnog ponasanja u javnosti i na drustvenim.mrezama. Nije najasnije kako se se u ovom drustvu nasla i jedna Dubravka Stojanovic kao ozbiljan naucni radnik i istrazivac !?!

  3. Оне које (поједине) прогањају и нападају жале се ? Е, свашта. Што би прост народ реко “ко о чему курва о поштењу’. Вероватно ћу и ја бити оптужен за сексизам (уствари за мизогинију то је сад ин) и родно засновано насиље.

  4. „otvoreno pismo“?
    Boze me oprosti, ko da je vaskrsao Broz
    Citam i napise ovih g-dja
    Ne bih ulazio u detalje ali i njihov recnik nije za javno objavljivanje prema standardima iz ovog njihovog javnog obracanja
    Izgleda da je u ovom „pismu“ na pritvoran i lazan nacin zamenjena teza – politika je zamenjena lepim vaspitanjem i uljudnoscu
    A koliko ja vidim, to nije predmet tekstova Zorana Cirjakovica
    On pise o politici i sluzenju tudjim interesima
    U tome ima podrsku javnosti
    Recnik mu je samo (nepotreban) balast
    Ne bune se g-dje zbog recnika vec zbog sustine
    Boli ih sto je on u tome sasvim u pravu

  5. Dakle, sad je problem kada se čovek javno pobuni protiv onoga što smatra šikaniranjem? Odgovor je razvlačenje po medijima? Pa to je tako SNS-ovski, dame (i poneka gospodo). Naučite da primate udarce ako ih već zadajete.

  6. I da uzmemo da su tačni svi navodi iz ovog „Otvorenog pisma“ i da je Zoran Ćirjaković ljudska beda kakvom ga predstavljaju ugledne potpisnice, da li je moguće da osobe koje neumorno zastupaju „demokratske i evropske vrednosti“, „slobodu govora i mišljenja“ i bore se protiv „krvavih košulja“ sebi dozvoljavaju da opravdavaju pretnje fizičkim nasiljem jednom novinaru?
    Ako je u njihovom svetonazoru dozvoljeno nekome pretiti zbog nanetih „uvreda“, onda bi trebalo da se toga sete i kada se one (i oni koji prete) nađu na drugom kraju batine.
    Zašto je jasno da po njima ne treba svi da uživaju jednaka prava i zaštitu, nego samo njihovi istomišljenici? Zato što navodno nisu reagovale kada su vređajne one, nego kada su u javnost isplivale surove pretnje upućene njihovom „progonitelju“. One ovde brane čoveka koji preti, dakle potencijalnog nasilnika. Odbrana potencijalnog nasilja je nasilje.
    Uzgred budi rečeno, u Pečatu, u kojem sam stalno zaposlen, nema i nije bilo nijednog teksta o Zoranu Ćirjakoviću. Postoji samo kolumna u Večernjim novostima koju sam napisao zgrožen njihovim licemerjem koje je ovim otvorenim pismom još jednom dokazano.
    Filip Rodić

    1. Filipe Rodiću, jeste vi onaj što je malo prepisao Ćirjakovićeve impresije sa promocije knjige Jove Bakića „Evropska krajnja desnica“, u onim Vučelićevim Dmitrovićevim „Večernjim novostima“? E siroti čoveče, jadno je to vaše novinarstvo! Zoran Ćirjaković pijan kao letva tamo je nasrnuo na jednu postariju ženu, prvo verbalno, a onda i fizički. Bio je sprečen, Bila sam prisutna za razliku od vas, zaštitnikan lika i dela „sirotog“ Abu Ćirjaka. Samo da vas obavestim da je starica sićušna. Sirota profesijija ako ste Vi novinar Filipe Rodiću!!

  7. Dokaz da se na ovakve stvari mora reagovati odmah, a nikako trpeti godinama jer se budala vremenom osili i osmeli i usput izmaltretira i sve ostale koji mu se nadju na putu. Po komentarima se vidi da ovaj nije sasvim cist, i tim pre ga treba ukloniti iz javnog prostora a posebno sa polozaja nekoga ko treba studentima da predaje. Podrska autorkama!!

  8. Ovo je politički nepismeno. Kada šest napadne jednog, pridaje mu na značaju. Kada su ala i vrana napali profesore Bakića i Radonjića, dali su Srbiji potencijalne vođe. Jače dejstvo na ofanzivnom planu uvek ima nastup jednog čoveka; pisma podrške imaju defanzivnu ulogu, integrišu potpisnike. Kolektivna pisma osude uzdižu onog ko je meta.
    Publika je diferencirana. Ćirjaković će posle ovoga dobiti prednost nad svojim konkurentima na svom segmentu javnog tržišta. A potpisnice neće isterati bilo kakav profit.

  9. Велика невоља натерала је жене да се обрате јавности. А јавност ки јавност: уради само ц, ц, ц, а за Ћирјаковиће, Јотке сличне сподобе, само је једно лек. Кад их неће на психијатрију, мораће на ортопедију и ургентну хирургију. Џак на главу, браћо, па удри по српски. Док не напуни гаће. Има да заборави и како се зове, а камо ли да смрдара по мрежама. Бре!

  10. Master Zoran Ćirjaković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK) od 2009. i gostujući predavač na Studijama mira!!!!! na Fakultetu političkih nauka (FPN) (podaci iz biografije ZĆ sa sajta FMK) , dokazuje da svi možemo postati učesnici rijalitija ili Farme, ako neko (Ćirjaković) tako odluči. I odmah će mu priskočiti u pomoć i neki mediji (Vučelićeve Večernje novosti i Pečat, kao i Svedok,).
    U normalnoj zemlji bi Ćirjaković: 1. bio otpušten odnosno “dao ostavku” na mesto predavača na FMK i FPN, 2. Sudski odgovarao za klevetu, uvrede i mobing, 3. Mediji bi osudili Ćirjakovića umesto sto su mu pružili svestranu podršku, 4 Doživeo osudu javnosti.
    Ali ovo je ipak Srbija. I ako neki ZĆ odluči, postajete ipak učesnik Farme, i bez vaše volje. O tome odlučuju razni ZĆi. I uvek se nadje neki ZĆ, koji želi da se dodovori radi neke potencijalne i priželjkivane sinekure ili ćara.

  11. Abu Ćirjak, uvređeni palančanin? Lik je samo isfrustriran jer je intelektualna rupetina, kao i ovi „odozgo“ što ga štite i dozvoljavaju mu to da radi jer je godinama obavljao zadatak „raskrinkavanja“ poštenog sveta. U fazonu: a što da svi ne budemo u blatu. Za takve poput njega i Ugrice postoji samo jedna reč: bedastoća.

  12. ja ne verujem cime se ljudi bave, od cirjakovica do jovane. Prilicno nezrelo ponasanje

  13. Decak, pazi sta pricas, SEAL team je u Kneza Milosa, i imam ih na speeddealu.

  14. 1. Potpisnice otvorenog pisma su poznate feminističke i drugosrbijanske aktivistkinje i perjanice. Rečnik najprozvanijih od njih se ni u čemu ne razlikuje od Ćirjakovićevog, a to sam osetio na sopstvenoj koži kada su mi pretile upotrebom strap-on-a na meni (Gligorijevićka), i nazivanjem „gnjidom i džukelom“ (Lalatovićka), dakle nisu nikakve žrtve, već nasilnice.
    2. Ćirjaković ih ne napada jer su žene već zbog njihovog autošovinizma kojim su žene najviše zadojene primanjem stranog finansiranja (nedavno je u emisiji Ćirilica Ćirjaković imao obraćun i sa Jelenom NATO Milić). Stoga je mizoginija samo izgovor za njihov napad na njega.
    3. Kada muškarcima fizički prete kao Ćirjakoviću, javnost ne treba da se obazire jer su muškarci potrošni, a kada se žene javne radnice prozivaju, onda to njima stvara stanje da su „zaplašene, da smo se osećale javno ponižene, a neke od nas imaju psihološke posledice usled višegodišnjeg uznemiravanja, za šta postoje medicinski dokazi“ (Gligorijevićka, samozvani portparol depresije kod žena, dijagnoza F32.1, kako se predstavlja na svom Tviter nalogu).
    4. Licemerno je da je u svakoj drugoj rečenici poziv ženama da ovo i ono, kada znamo da nijedna normalna i obična žena ne želi da se identifikuje sa feministkinjama, a čije su eksponirane predstavnice potpisnice ovog pisma. Feministkinje su u 21. veku morale da omraženi i kompromitovan naziv „feminizam“ zamene novim, pa se ta politika sada zove „rodna ravnopravnost“, da prevari mlade, naivne i neiskusne.
    5. u pismu se ne daje nijedan dokaz da je ilustracija sa Tvitera, tvit autora Autošovinizam voč-a zapravo Ćirjakovićev.

    1. „Ćirilica Ćirjaković imao obraćun i sa Jelenom NATO Milić“. Au Mihajlo da li vas Putin i KGB praćaju ili to radite besplatno? Umislili ste da vi znate šta je dobro za Srbiju, a svi drugi koji ne misle kao vi su izdjnici, glupaci, strani plaćenici, zli ljudi…. Šta vi imate tapiju na istinu? Problem sa vama je što ste „opsednuti“ traženjem „veštica“ tj. dežurnih krivaca zašto je Srbija dno-dna. Ali tih šet žena nisu vodile nikavu vladu, vojsku, policiju… nisu nas one gurale iz rata u rat, iz sankija u sankcije,….,pa samim tim to što je Srbija dno-dna je proizveo neko drugi, zna se ko je to, ali za vas je to nebitno. I tu je taj proble sa vama vi ne razlikujete „mišljenje“ od „delanja“. Obično podmetanje „kukavičijeg jajeta“ za dno-dna u Srbiji krive ove žene a ne Sloba, Mira, Voje,… tj. oni koji su „delali“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.