Otvoreno porodilište u Čačku 1Foto: Fonet/Ministarstvo pravde

Povodom Dana grada, u Opštoj bolnici u Čačku danas je otvoreno rekonstruisano porodilište, za šta je novac obezbeđen iz sredstava dobijenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Otvaranju porodilišta prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kuburović je rekla da građani Čačka mogu biti ponosni, jer su dobili savremenu angio salu i odeljenje porodilišta.

Mogu da kažem da sam najpononosnija na ovaj projekat i verujem da će zaposleni u porodilištu imati što više posla, istakla je Kuburović.

Kuburović je dodala da je za rekonstrukciju porodilišta izdvojeno najviše sredstava, ali su sredstva izdvojena za još 17 zdravstvenih institucija, koje su, pored ostalog, nabavile sanitete, među kojima su i oni za transport prevremeno rođenih beba.

Ministar Lončar rekao je da Dan Čačka nije mogao da bude lepše obeležen od otvaranja nove sale i porodilišta, što je najvažnije ulaganje kada je zdravstvo u pitanju, jer je cilj svih da se što više rađaju deca.

Lončar je dodao i da će već do 10. januara u novom porodilištu biti rođena i prva beba, kao i da je novim prostorom u potpunosti ispoštovano dostojanstvo pacijenata i zaposlenih.

Rekonstruisano odeljenje porodilišta ima osam soba i jedan apartman, a dnevno se u njemu obave tri do četiri porođaja, rekao je direktor Opšte bolnice Čačak Radoslav Milošević, koji zahvalio ministarstvima pravde i zdravlja na velikom ulaganju zdravstvo u Čačku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari