"Ovde bager kopa i odvozi Staricu za Kinu ili u topionicu": Aktivista Petar Đurić pozvao građane na protest u Majdanpeku (VIDEO) 1Foto: Ne dam

Dan nakon miniranja grebena Starice, sa planine iznad Majdanpeka gde je tri meseca bio kamp aktivista koji su Staricu čuvali od miniranja, poziv građanima Srbije da se priključe protestu „Starica te zove u pomoć!“ u subotu, 8. oktobra, video porukom poslao je Petar Đurić iz Pokreta „Ćale, ovo je za tebe“.

Đurić je izašao na osmi greben Starice da kako kaže“ vidimo stanje na terenu i situaciju šta rade“.

-Bager potkopava planinu i ruši ovu lepoticu. Polako nestaje osmi greben – kaže u video poruci Đurić, navodeći da je na Starici „za sve pretučene, prebijene, pohapšene, zastrašene aktiviste“

-Ovde sam za sve one koji vole Majdanpek, koji vole Srbiju, koji ne daju ovu lepoticu da nestane. Ovo je za Božića, za Vladića, za Nenada, za Irenu, za Dragana koji je u bolnici, za Đorđevića koji je u zatvoru, za Dragošana koji je u zatvoru i sve one ostale koje sam zaboravio, a koji su bili ovde prethodna tri meseca – naglašava Petar Đurić.

Navodi da nikada nije „video taj papir sanacije, niti planove za naredne 22 godine kako su oni planirali da sravne Majdanpek sa zemljom“.

Dodaje da je svog oca ovde sahranio i da ne želi da ga premešta odavde, niti želi da se minira groblje gde mu je otac sahranjen.

-Vidite ovde bager kopa, stavlja u kamione, kipere i odvozi Staricu za Kinu ili u topionicu. Zato ljudi molim vas, preklinjem vas, svi dođite u subotu 8. oktobra u 14 časova u Majdanpek da sačuvamo ono što je ostalo od Starice.– kazao je Petar Đurić iz pokreta „Ćale, ovo je za tebe“ poručujući: Ne damo Staricu!

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari