Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić označio je, u prisustvu predsednice Opštine Šid Nataše Cvjetković, direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i predstavnika Konzorcijuma GAP iz Firence, početak radova na gasifikaciji naselja Kukujevci i Bačinci (opština Šid), koji treba da budu završeni do 1. februara 2012. godine.


– Pokrajinska Vlada je na teritoriji Vojvodine u proteklih nekoliko godina finansirala 83 kilometra gasnih mreža, što magistralnih, što lokalnih, a u poduhvat gasifikacije vojvođanskih opština uloženo je 500 miliona dinara. Do sada je izgrađena ili daleko odmakla gasifikacija u 44 od 45 vojvođanskih opština – rekao je Pajtić, dodajući da je cilj i da opština Bela Crkva, jedina negasifikovana opština, dobije svoju gasnu mrežu.

– Ukupna vrednost investicije za gasifikaciju naselja šidske opštine iznosi 16 miliona evra – rekao je Bajatović i dodao da 11 miliona evra koštaju radovi na distributivnoj mreži. On je izjavio da je potrebno još pet miliona evra da se priključe svi potencijalni potrošači, kao i to da je potrebno potrošiti još dodatnih šest miliona evra za izgradnju magistralnog gasovoda od Sremske Mitrovice do Šida.

Cena priključka

Finansiranje je obezbeđeno uz strateško partnerstvo opštine Šid, Srbijagasa i italijanskih partnera GAPA. „Kada je formirana nova Vlada Vojvodine jedan od dogovora, koji je potvrđen i u Vladi Republike Srbije i u Srbijagasu bio je da do polovine sledeće godine na teritoriji Vojvodine budu gasifikovane sve opštine“, podsetio je Bajatović. „Cena priključaka je manja od 650 evra i moraju se napraviti bolji bankarski uslovi koji će omogućiti građanima da se u roku od tri do pet godina priključe na mrežu“, rekao je Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari