PAKT: Predsednik obmanuo javnost tvrdnjom da vlast od „Rio Tinta“ nije dobila nikakvu Studiju o izvodljivosti

Ostavite komentar


  1. Pricaju da je protivustavno blokiranje puteva, a zaboravljaju da je takodje protivustavno: biti predsednik drzave i stranke, „raditi“ posao tuzilastva, sudstva (odredjivanjem ko je kriminalac a ko ne), minista finansija, premijera, projektanta , gradjevinara….

  2. Bravo za PAKT.

    Objavite i zašto ćuti Rudarsko geološki fakultet, da li su oni kompetentni i kvalifikovani profesori i stručnjaci ili samo poslušne sluge koje čekaju svoj novac i privilegije.

  3. Studija o izvodljivosti je javni dokument koji je dostupan gradjanima i svim zainteresovanim stranama vise od godinu dana. Cak ima i na zvanicnom sajtu grada Loznice.

  4. Navodno je krenuo brod iz Australije koji prevozi opremu za Rio Tinto u Srbiji. Da li je to tačno ili ne, lako se da proveriti…

  5. Rio tinto je poznat kao gigantski dželat koji masno plaća vlade bednih država da sprovede svoje namere, jer gde god je došao, doživeo je otpor od strane stanovništva.

  6. Ovo sad stanje u srbiji je kaze vucic narodu verujte meni a ne svojim ocima oci vas lazu.Ma sve lazovi ,pogubili su se u lazi vidi se na terenu da rio tinto uveliko dolazi u jadar .A vucic treba malo da zastane pa nisu ljudi ovce za sisanje .Dice se i kuka i motika da brani zemlju od okupatora rio tinta.

  7. Tužno je kada jedan narod treba da se bori protiv“legitimno“ izabrane vlasti za zemlju,vodu i vazduh.Previše je rudnika u Srbiji.Ostavimo nešto zdravo za dolazeći naraštaj oni to zaslužuju.

  8. sto..bole ga uši..i treba da nes šuri..kad smo narod koji gleda..kako neko nam otimaju zemlju..prodaju vojvodinu nekim arapskim poly proizvodima..da nam iskorišćavaju zemlju..zidaju zgradurine u orivatnom vlasništvu..Beograd kokošinjac na vodi..kad se useli sav ološ i šljam Beograda..sve ćemo videti..samo ti Vučko jaši..može narod da trpi još..malo ti je milijarda..hoćeš 100 milijardi..e pa dosta je bilo..

  9. Nema ljudskosti, u donosenju odluka od javnog znacaja. Isto je i sa zdravljem celokupne populacije, to su pokazatelji halapljivosti celokupnog sistema vladajuce strukture…

  10. 6 meseci imaš u rukama Studiju izvodljivosti i ćutao si na sve katastrofe koje u njoj pišu? Nisi ih objavio da podigneš gnev naroda?
    Meni deluje da ti malo ne govoriš istinu.
    Marija Alimpić je pre nedelju dana objavila da je dobila sva ta dokumenta Rio Tinta, i od tad niko od novinara ne sme da je kontaktira.
    Za razliku od tebe koji si ćutao 6 meseci ona je odmah objavila da će u rudniku raditi samo 312 radnika.

  11. Pa Vučić nas obmanjuje na dnevnoj bazi.
    Inalizirajte njegove izjave za jedan vremenski period i za rezultat će te dobiti samo laži.Takav manipulator i demagog je prevazišao i Gebelsa koji ubjeđuje naciju krajem aprila 1945.
    godine da se moraju braniti od Rusije.
    I na kraju;šestoro dece,ženu i sebe otrovao.Pogledaj malo ovaj dokumentarac predsedniče…
    Možda će delovati….ti možeš da pobegneš van Srbije..blaža varijanta.
    Bićeš upisan crnim slovima,zbog toga što uništavaš šta se uništiti može…
    Veće zlo od tebe Srbija nije imala…

  12. Od silne želje da bude najpametniji u društvu (što je realno u njegovom slučaju nemoguće) okružio se glupljima od sebe (kojih je iznenađujuće mnogo) i sad nije u stanju da pokrpi rupe koju je ta nebeska i velikosrpska glupost iznedrila… Ukratko: Car je go

  13. U Predlogu izmena Zakona o ekproijaciji jasno pise da svi slucajevi gde je eksporijacija zapoceta podlezu starom zakonu (sto je slucaj sa Rio Tinto ekproprijacijama). Predlog izmena zakona je javan i mozete ga naci na sajtu vlade. Pre nego sto zapocente rat, treba se informisati, manja je steta

  14. Ovo cemo lako. Vuk Jeremic je rekao da posle izbora Rio Tinta nece biti ovde, ako on pobedi.
    Ako dodju izbori, a Rio Tinto je jos tu i AV smišlja neke folirancije u budućem vremenu – neka se pozdravi sa glasovima.

  15. Da je bar jednom obmanuo javnost,gde bi nam kraj bio.Više puta i to bez imalo griže savesti i stida.

  16. Ako je ovo tacno onda sam bio u pravu kada sam rekao da je vec sve zavrseno i da Rio Tinto ima sva odobrenja i dozvole, do donosenja zakona ili dopuna, sta god, po ovako hitnom postupku mozda sam malo sumnjao ali posle dopuna zakona o eksproprijaciji (umalo da napisem konfiskaciji, nije isto ali ima slicnosti sa ovim izmenama) vise ne sumnjam da je sve odobreno a nacionalni stadion to je prica za Rijaliti program, bilo bi bolje da gospodin Vucic zavrsi ono sto je zapoceo i ono sto je nasledio a stadion moze i da saceka. Sa druge strane imam gorak ukus u ustima da ova dopuna zakona nije samo zbog Rio Tinta ima mnogo tu stvari koje ce se provuci kroz ovu rupu. Ustavni sud ne radi, Tuzilastvo ne radi Vlada ne radi, Parlament ne radi, zao mi je da kazem ali izgleda radi samo gospodin Vucic jer on je sve i svja sto bi rekli ali videcemo tamo 1-og uh opet gresim 3-eg aprila. Ziveli

  17. Ćute zato što bi Rotšildi trebalo da dobiju litijum a naš narod kiselinu zagađen vazduh, vodu i uništenu zemlju uz bednu nadoknadu za pretrpljenu štetu u vidu rudne rente od 3%. Prestanite sa lažima i obmanama nismo maloumni.

  18. Mi blokiramo naše puteve. NAŠE. Mi smo ih izgradili kao I sve u ovoj zemlji. Nije ih izgradio ni ON, njegova ili bilo čija partija već MI !!!!

  19. Sve se placa,sve se vraca, IMAJ TO NA UMU KAD POMISLIS DA SI IZNAD GLADNOG I POTLACENOG NARODA!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.