Pamela Anderson: Čuvarka plaže na Brodveju 1Foto: BETAPHOTO/ Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Kanadska glumica Pamela Anderson ovog utorka imala je svoj debi na čuvenom njujorškom Brodveju tumačeći glavnu rolu Roksi Hart u mjuziklu „Čikago“.

Kritika je pozitivno ocenila Pamelin nastup, a sudeći po gromoglasnom aplauzu publike u potpunosti je zadovoljila njena očekivanja kada je reč o pevanju, kao i glumi.

Učešćem u mjuziklu „Čikago“ pridružila se plejadi slavnih ličnosti koje su se oprobale u glavnoj ulozi u toj predstavi poput Bruk Šilds, Ešli Simpson, Lize Rine, Erike DŽejn, Kristi Brinkli, Melani Grifit.

Nastup u prestižnoj njujorškoj pozorišnoj četvrti svakako se može smatrati krunom karijere glumice koja je svetsku slavu stekla tumačeći ulogu atraktivne Si. DŽej.

Parker u televizijskoj seriji „Čuvari plaže“.

Pored uspešne glumačke karijere, koju joj ne mogu osporiti čak ni hejteri, ono što odlikuje Pamelu Anderson je izrazita društvena angažovanost i odgovornost.

Veoma je aktivna u organizaciji za prava životinja PETA, žestoko se protivi ubijanju kitova, nehumanom tretmanu živine za ljudsku ishranu i upotrebi životinjskog krzna u modnoj industriji.

Takođe, Pamela je i veganka koja se protivi korišćenju životinjskog i ribljeg mesa u ishrani.

Ova pedesetčetvorogodišnja Kanađanka je jedan od najglasnijih zagovornika puštanja na slobodu DŽulijana Asanža, osnivača Vikiliksa koji se već tri godine nalazi u britanskom zatvoru Belmarš, gde pritvoren pokušava da izbegne predaju Sjedinjenim Američkim Državama koje ga optužuju za kršenje zakona o špijunaži.

Podržala je i pokret „žutih prsluka“ u Francuskoj.

Pre tri godine se pojavila na izbornom posteru nemačke sekcije pokreta DiEM25 koji je osnovao Janis Varufakis, bivši grčki ministar finansija. Na kanadskim federalnim izborima 2019. godine javno je podržala kandidate Zelene partije. Svojevremeno je istakla da je „Kina zemlja mira i stabilnosti“.

Pored „Čuvara plaže“ među poznatijim televizijskim ostvarenjima u kojima je glumila ističe se serija „V.I.P“ a kada je reč o filmskim „Barb Vajer“.

Pamela Anderson je rođena 1. jula 1967. godine u gradiću Lejdismit u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija.

Naturalizovana je Amerikanka od 2004. godine ali je istovremeno zadržala i kanadsko državljanstvo.

Udavala se šest puta. Jedan od njenih najpoznatijih bračnih partnera bio je Tomi Li, bubnjar američkog hevi metal benda Motli kru. Iz braka sa njim Pamela ima dva sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari