Pančevački novinari pokrenuli podkast o životu u pandemiji 1Foto: Pixabay/Ddalki3003

Četvoro bivših novinara bivše RTV Pančevo pokrenulo je podkast „Radio Karantin“, koji donosi pregled događaja u Srbiji, regionu i svetu u toku pandemije virusa korona, kao i lične priče ljudi iz svih krajeva sveta.

Jedan od osnivača „Radio Karantina“ Aleksandar Kocić izjavio je za portal Autonomija da je namera da se kroz taj podkast pomogne „sebi i slušaocima da svi bolje razumeju šta je to što nam se dešava“, kao i da se podele informacije, razmišljanja i emocije.

Prema njegovim rečima, u svakoj emisiji autori biraju „heroje i anti-heroje krize“ i traže „tople ljudske priče o životu u pandemiji“.

Tokom emisije gosti komentarišu događaje i krupna pitanja: u subotu, 18. aprila gost će biti novinar Slobodan Stupar, a 25. aprila profesor ekonomije Raša Karapandža, rekao je Kocić.

Uz podkast, taj Radio i inače prenosi priče običnih ljudi, jer žele da omoguće ljudima širom sveta da podele emocije, razmišljanja, zapažanja, iskustva.

„U vreme kada su mediji prepuni političara i ‘struke’, mi dajemo prostor običnim ljudima, koje ovo najviše pogađa i koji su zbunjeni, uplašeni, besni ili, prosto – zatečeni“, rekao je Kocić.

Od četvoro bivših novinara bivše RTV Pančevo, samo jedan danas živi u tom gradu, dok su ostali članovi ekipe u Novom Sadu, Glazgovu i Utrehtu.

Korisnici podkasta mogu da snime svoju ličnu priču u trajanju od oko tri minuta i pošalju na adresu radiokarantin.podcast@gmail.com ili se obrate preko Soundcloud stranice.

Radio Karantin: https://soundcloud.com/user-478943931-345167354.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari