Panić: Korona virus će ogoliti sve mane našeg zdravstva

U toku petka na teritoriji Srbije nije bio zabeležen nijedan slučaj obolevanja od korona virusa

Ostavite komentar


  1. Ne zna glava u cemu noge stoje jer je niti interesuje da pogleda na dole, niti je briga da li su noge u go*nima. A onda, u nekom momentu, svi pocnu da tonu.

  2. primetićete strogu cenzuru srpskih portala a neredu je lično izdao veliki vezir propagande.
    glupljeg naroda nema u Evropi, to je dokazano

  3. Neodgovorno je na osnovu tridesetak ispitanih slučajeva tvrditi da u Srbiji ima ili nema zaraženih. Nijedna zemlja nije spremna za pandemiju, Srbija pogotovo.

    1. Na osnovu čega drugog bi tvrdio da ima ili nema zaraženih nego na osnovu testiranih slučajeva? Gatanju? Gledanju u pasulj?

  4. Ma stigao je virus u Srbiju samo mu Vučić ne dozvoljava da se pojavi dok ne bude vreme da se to obznani. Kad Vučić apruvira nadležnim institucijama da mogu da proglase epidemiju tad počinje igranka u Srbiji.

  5. Osnovni nedostatak u zdravstvu je onaj znanja. Koliko se Panicevih kolega pridrzava pravilnog pranja ruku? Koliko se svrcka u klompama i belom mantilu po ulici? Malo do kafica, do parkinga, do kioska i nazad.

  6. Nije mi jasno zasto se prica o virusu politizuje.
    Osim toga, nas zdravstveni sistem je (po WHO) bolji od onog u Rusiji ili Saudijskoj Arabiji, a gori od onog u Sloveniji ili Ceskoj.
    Da ce biti propusta – bice. Bice i grubih propusta- ali samo da Vas podsetim da su Japanci pustili pacijente sa zarazenog kruzera bez testiranja zbog administrativne greske.
    Tako da se ne zanosite da je bilo ko u svetu pripremljen za veliku epidemiju…

  7. Kada otvorite sajt bilo kojih evropskih/svetskih novina udarne vesti su o korona virusu. Na nasim portalima ni rec. Poneke novine, stidljivo, negde u uglu, napisu po koji red. Krajnje neodogovorno ponasanje. Ne informisati ljude o opasnosti koja je zahvatila ceo svet.

  8. Pokazace da je virus u Srbiji ustuknuo pred naredbom vodje sns-klana da niko ne sme da iznese istinu u javnost. On je vrus proglasio drzavnom tajnom tako da jedino Srbija jos nema ni jedan sucaj.

  9. Obične gumene rukavice za jednokratnu upotrebu. Virus van tela, na svim površinama, kvakama, rukohvatima, gelenderima, dugmetima u liftovima…ma na svemu što dotaknemo živi oko 9 dana. I one obične providne naočare za zaštitu na radu, one što prijanjaju uz lice, jer virus pored nosa i usta ulazi i kroz oko. Tvrde maske ffp2, ffp3 pružaju zaštitu.

  10. komentatori, sve specijalisti za epidemije, ubi bože, ima da se raduju kad stigne virus u Srbiju, a stići će sigurno

  11. Udar korona virusa na srpski narod nece dozvoliti AV. Ako do toga i dodje, on ce ga primiti na sebe. Budite spokojni.

    1. Najvecu glupost video sam na TV Prva,kaze jedan gradjanin mi smo ratnicki narod pa virus nesme na nas.E budale majko moja……

  12. U zvanicnim izvestajima Gzzjz I Batuta stoje namesteni I izmisljeni podaci o brojevima kreveta, salama za kateterizacije, respiratorima da bi se opravdala potreba za zaposljavanjem pre svega doktorskog kadra po nepoticnoj liniji, a svojevremeno I odobravanja specijalizacija iskljucivo toj istoj populaciji radnika. Zvanicna statistika bilo cega se lazira od momenta nepravilnog popunjavanja na klinikama gde ne postoji ni obrazovanje ni zelja za ispravnim sakupljanjem podataka do samih zavoda gde se preinacuju dijagnoze da bi se dobio utisak ispravnosti podataka, jer bi inace bila svugde jedna te ista dijagnoza…Na klinikama se zaposljavaju gotovo iskljucivo dinastije I njihovi potomci, u takvoj situaciji se ocekuje da svi postuju vladajucu hijerarhiju, po kojoj se I formira procena strucnosti, jer vam je znanje u postojecem poredku stvari smetnja u napredovanju i karijeri te ni posto ne smete biti sposobniji od mladih predstolonaslednika jer cete biti obavesteni a ubrzo i uklonjeni ukoliko se ne uklopite u zahtevanu normu ponasanja. A o strucnosti I nivou znanja koje nasi tzv strucnjaci poseduju mozemo samo jedni druge da lazemo, jer vazimo za jedan od najkorumpiranijih obrazovno zdravstvenih sistema

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.