Pašalić: Dečak u Bačkoj Palanci poginuo od strujnog kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti 1Foto FoNet Milica Vučković

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je sapštio da ga je lokalna vlast Bačke Palanke obavestiila da je tam 31. jula dečaka ubio udara struje iz kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti.

Preneo je i da ga je ta samouprava obavestila da ona nije dobila nijednu prijavu građana Bačke Palanke zbog neobezbeđenih kablova pod naponom.

Pašalić je u pisanoj izjavi najavio da će se obratiti svim nadležnim institucijama koje mogu biti odgovorne za pogibiju dečaka.

„Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka me je informisao da je u noći 21. jula u dvorištu svoje kuće poginuo teča dečakove majke tako što je uhvatio kabl u svom dvorištu, i da ne poseduje saznanja o tome iz kojih razloga je kabl bio neobezbeđen i dostupan pokojniku“, rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da mu je zamenik predsednika Opštine preneo da je otišao tamo, da tada u tom domaćinstvu nije bilo električne energije, a vatrogasci i hitna pomoć su ga informisali o situaciji.

„Zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka mi je još preneo da je u večernjim satima 31. jula u Dositejevoj ulici ispred broja 38, stradalo maloletno lice usled strujnog udara iz kabla koji je, po njegovom mišljenju, bio neobezbeđen i pripada javnoj rasveti. On je naveo i da dečak nije poginuo ispred svoje kuće jer je njegovo prebivalište na drugoj adresi“, rekao je Pašalić.

Zaštitnik građana je kazao da mu je zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka rekao da, što se tiče 27 prijava građana da se uklone kablovi pod naponom koje je 21. jula oluja oborila, što se pominje u medijima, rekao da „nijedna nije stigla službama lokalne samouprave“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari