Pašalić: Nakon što policija dopuni odgovor, javnost će dobiti informacije o bakljadi 1Foto: Printscreen/ facebook

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je za Insajder da je od MUP-a dobio odgovor na pitanja zašto policija nije preduzela mere iz svoje nadležnosti posle prijava da se određene grupe građana okupljaju u vreme zabrane kretanja i uznemiravaju ljude, dodavši da je zatražio dopunu odgovora.

Posle prikupljenih svih činjenica Zaštitnik građana će izaći u javnost sa svojim nalazima o tom događaju, navodi se u odgovoru Insajderu.

Insajder je podsetio da je 29. aprila, kao odgovor na lupanje u šerpe i zviždanje nezadovoljnih građana potezima vlasti, pola sata kasnije prvo u delovima Beograda, a zatim i u još nekim gradovima u Srbiji, organizovana bakljada sa krovova zgrada i puštana sa razglasa muzika uz skandiranje „Đilase lopove“.

Novosadska policija je, kako su preneli mediji, neke mladiće, posle prijava građana, legitimisala i poručila novinarima da učesnici akcije „bakljada” u Novom Sadu nisu kršili zabranu kretanja, jer su imali dozvole.

Inicijativu Zaštitniku građana o postupanju policije podnelo je 12 udruženja građana, dok je građanski klub Demokratske stranke podneo krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika Vladimira Đukanovića i više nepoznatih osoba zbog paljenja baklji na krovovima stambenih zgrada tokom vanrednog stanja, a prijava ih tereti i „za organizovani kriminal“ zbog bakljadi na krovovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari