Patrijarh Porfirije će u Hramu Svetog Save služiti liturgiju za uspešan početak nove školske godine 1Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Patrijarh Porfirije će sutra, u beogradskom Hramu Svetog Save služiti liturgiju za uspešan početak nove školske godine, najavila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

SPC je navela da će partrijarh služiti „Božanstvenu liturgiju i priziv Svetog duha za uspešan i Bogom blagosloven početak nove školske godine“.

Patrijarh Porfirije je pozvao osnovce, srednjoškolce, studente, nastavnike, roditelje… da dođu na molitvu i blagoslov.

„Svi su dobrodošli – i oni koji pohađaju versku nastavu i oni koji ne pohađaju versku nastavu nego uče građansko vaspitanje, jer nezavisno od toga koliko smo sposobni i vešti, koliko znanja imamo, pomoć je potrebna svima, a Bog pomaže onima koji je od Njega traže“, rekao je on, prenela je Informativna služba SPC.

Prema rečima patrijarha, pomoć Boga „nam je potrebna, pre svega da bismo ostali zdravi i veseli, da bismo se družili i radovali svakom danu; ali i da bismo prevazišli i savladali sve teškoće“.

„I sam sam se uverio, naročito kao đak, da mi je Bog mnogo puta kada nisam imao rešenja pomogao, kada sam Mu se molitvom obraćao“, dodao je on.

Liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru će početi u 9.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari